<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Paragvaj 0:2

Naši na zemlji, Kaseres slavi pogodak - 1:0

Tokio, JAPAN, 28. juna (agencije) - U prvoj utakmici međunarodnog fudbalskog turnira "Kirin kup" danas je u Tokiju Paragvaj pobedio Jugoslaviju sa 2:0 (1:0).

Strelci su bili H. Kaseres u 39. i Fereira u 83. minutu. Pred 21.213 gledalaca utakmicu je sudio Japanac Masajoši Okada.

Utakmica je odigrana u prisustvu 21.213 gledalaca.

PARAGVAJ: Čilavert, Isasi (Selaja), H. Kaseres, Kanisa, Sanabria, Esteče (Espinjola), Enkiso, Moriniđo (Amarilja), Robles (Kuevas), Havilan, M. Kaseres (Fereira).

JUGOSLAVIJA: Kralj (Stevanović), Dmitrovic (Živkovic), Rašović, Petković, Zorić, Ćirkovic (Divić), Ognjanović (Dudić), Stojković (Krivokapić), Čakar, Trobok (Radenović), Bogdanović.

Početak prvog poluvremena nije nagoveštavao negativan rezultat. Međutim, kada je kapiten reprezentacije Jugoslavije Dragan Stojković - Piksi morao u 28. minutu da napusti igru zbog obnovljene povrede lista, Paragvajci su preuzeli inicijativu i, nedugo zatim, poveli. Posle "skraćenog" kornera i loše procene golmana jugoslovenske reprezentacije Ivice Kralja, Kaseres je pogodio mrežu.


Dragan Stojković u prodoru
na gol Paragvaja

Jugosloveni su u nastavku zaigrali preduzimljivije, ali bez konkretne opasnosti po gol Čilaverta. Utakmica je rešena u 83. minutu - korner za Paragvaj je izveo Gavilon, a Fereira je bio najviši u skoku i glavom savladao rezervnog golmana Sašu Stevanovića.

Narednu utakmicu Jugoslavija igra 4. jula protiv domaćina Japana.

"Jesmo doživeli poraz koji je težak, jer poraz je uvek težak, ali ja i nisam toliko nezadovoljan, jer smo dobili nekoliko novih igrača za naš glavni tim koji je okupiran kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Ovi igrači su prvi put zajedno na terenu. Protivniku čestitam na zasluženoj pobedi" (Dejan Savićević, član selektorske komisije jugoslovenske reprezentacije).

"Tražio sam od Savićevića da izađem sa terena, jer sam malo povređen i želim da se sačuvam za utakmicu sa Japanom koja će biti od velikog značaja u mojoj karijeri. Tada ću se oprostiti od jugoslovenske reprezentacije protiv tima zemlje u kojoj sam već sedam godina. To osećam kao veliki i važan događaj, a verujem da će naš tim u meču sa Japanom igrati znatno bolje. Uostalom, videli ste da je u nastavku to već ličilo na igru" (Dragan Stojković, kapiten jugoslovenske reprezentacije).



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu