<< Nazad



 

 

Drugi poraz "plavih"

Katovice, POLJSKA, 26. juna (Tanjug) - Najbolji odbojkaši Jugoslavije, olimpijski šampioni 2000. u Sidneju, doživeli su i drugi poraz na finalnom turniru Svetske lige u Katovicama: "plavi" su u meču 2. kola E grupe izgubili od reprezentacije Brazila sa 1:3 (25:19, 15:25, 19:25, 21:25).

Utakmica je odigrana u dvorani "Spodek" pred više od 4.000 gledalaca,a glavni sudija bio je Mađar Hogor.

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Batez, Škorić, Boškan, Mešter, N. Grbić, Nikolić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković, Vušurović.

BRAZIL: Gavio, Heler, Randov, Lima, Gudi Filjo, Anderson, Rodriges, Rikardo Garsija, Andre Nasimento, Enrike, Bitankur Nalbert, Žiba.

"Plavi", koji su juče, u prvom kolu, izgubili od Francuza (2:3), sastaju se sutra sa domaćinom finalnog turnira Poljskom, koja je danas pobedila "trikolore" sa 3:2.

Već juče, na startu finanog turnira, videlo se da u jugoslovenskoj reprezentaciji mnogo što-šta škripi. Uzroci će se utvrditi tek po završetku takmičenja u Katovicama. Odsustvo Vladimira-Vanje Grbića, najboljeg evropskog odbojkaša, i nezamenjivog Mijića, kao i premorenost od teških mečeva u predtakmičenju Svetske lige, možda su primarni razlozi za slabo "izdanje" olimpijskih šampiona u Katovicama.

No, dok se u prvom kolu, protiv prosečnih "galskih petlova", još moglo da nađe opravdanje za izgubljen meč, večeras nema nijedne olakšavajuće okolnosti za poraz "plavih".

Jednostavno rečeno, jugoslovenskim odbojkašima ništa nije polazilo za rukom: ni servis, ni prijem, ni blok, ni nekada ubitačni i precizni smečevi, po kojima su postali poznati u svetskoj odbojci. Ni selektor Zoran Gajić se nije proslavio: pravio je neshvatljive izmene, ali on bar ima izgovor da nije imao odgovarajuće alternative ni za jedno mesto u timu.

Na drugoj strani, sve čestitke brazilskim reprezentativcima i njihovom selektoru Bernardu Rezendi, koji su večeras, za samo 80 minuta efektivne igre, održali pravu lekciju aktualnim olimpijskim šampionima iz moderne odbojke.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu