<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Francuska 2:3

Katovice, POLJSKA, 25. juna (Tanjug) - U prvom kolu E grupe finalnog turnira Svetske lige za odbojkaše danas je u Katovicama (Poljska) Francuska savladala Jugoslaviju sa 3:2 (18:25, 33:31, 28:26, 21:25, 15:11).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Batez, Škorić, Boškan, Mešter, Grbić, Nikolić, Gerić, Vujević, Miljković, Petković i Vušurović.

FRANCUSKA: Eno, Dakvin, Žiber, Monerej, Kape, Granhvorka, Antiga, Marke, Šamberten, Barsa, Brij i Leka.

Jugoslovenski odbojkaši su neočekivano danas bili protagonisti prve senzacije na završnom turniru Svetske lige.

Olimpijski pobednici i, po opštem mišljenju, najveći kandidati za osvajanje titule najboljeg u Svetskoj ligi, doživeli su poraz kada je to malo ko očekivao.

Najpre, iz razloga što rejting dve reprezentacije nije ni približno isti da bi se iznenađenje moglo očekivati. Upoređujući kvalitet dve selekcije najveći broj kladioničara ne bi imao dileme. Dobili su, međutim, oni kojima kladionica nije bliska.

Drugi razlog zbog kojeg je ishod današnje utakmice prvorazredno iznenađenje je činjenica da ni Francuzi nisu prikazali ništa posebno. Nameće se, dakle, konstatacija da je jugoslovenski tim apsolutno podbacio.

Šta je razlog nepredvidivog izdanja "plavih" pokazaće analize. Zašto je servis bio slab, prijem još slabiji, smeč sterilan, a "blok" postojao samo u zamislima selektora Zorana Gajića, odgovor ćemo dobiti u narednim utakmicama. Tek, sve što je jugoslovenska reprezentacija prikazala u duelu sa Francuskom jednom rečju ličilo je na bruku.

Jedan poraz, međutim, ne predstavlja smak sveta. Valja verovati da je to bio samo jedan "loš dan" i da će sve, ipak, doći na svoje mesto u nastavku turnira.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu