<< Nazad



 

 

Više desetina hiljada Beograđana dočekalo vaterpoliste

Beograd

Beograd, 25. juna - Više desetina hiljada Beograđana dočekalo je danas na platou ispred Gradske skupštine vaterpolo reprezentativce Jugoslavije, koji su na juče završenom prvenstvu Evrope u Budimpešti osvojili zlatnu medalju.

Ljubitelji vaterpola su na dočeku evropskih prvaka nosili zastave Jugoslavije i Srbije, skandirajući "Šampioni, Šampioni", "Jugoslavija, Jugoslavija", "Mnogo smo jaki", i ostale navijačke parole.

Gradonačelnik Beograda Radmila Hrustanović čestitala je "zlatnim" vaterpolistima na velikom uspehu i poželela im još puno medalja na sledećim takmičenjima.

"Ovako se dočekuju šampioni. Zlatni ste i zato što ste imali veliko srce i ogromnu želju da naš vaterpolo vratite na pozicije koje je imao pre deset godina. Uspeli ste u tome, i u ime svih Beograđana čestitam vam na izvanrednom uspehu", rekla je Hrustanović.

Kapiten reprezentacije Aleksandar Šoštar zahvalio se Beograđanima u ime "zlatnih" vaterpolista na, kako je rekao, "toplom dočeku".

"Hvala vam na izvanrednoj podršci. Za manje od mesec dana pokušaćemo da i na Svetskom prvenstvu u Japanu ponovo pobedimo i još jednom zaslužimo ovakav doček", izjavio je Šoštar.

Jedan od najzapaženijih igrača našeg nacionalnog tima, Aleksandar Ćirić, naveo je da ekipi koja na velikom takmičenju u osam utakmica izbori isto toliko pobeda niko ne može osporiti vrednost.

"Na impresivan način smo dokazali da smo najbolji. Bili smo maksimalno koncentrisani na ostvarenje cilja i ništa nas nije moglo izbaciti iz koloseka. Ova generacija je u potpunosti zaslužila zlatni trofej", rekao je Ćirić.

Predrag Zimonjić je istakao jedinstvo ekipe i ogromnu želju za dokazivanjem, posebno pred publikom koja nije bila naklonjena našem timu.

"Stoički smo podneli i mnogo toga što nema veze sa sportom. Pokazali smo ko igra najbolji vaterpolo, bili smo ubedljivo najjači, najspremniji, najbolji. Titula je u pravim rukama", kazao je Zimonjić.

Selektor Nenad Manojlović je istakao da je titula prvaka Evrope osvojena izuzetnim zalaganjem celokupne "plave" ekspedicije u Budimpešti.

"Sa ovakvim igračima, njihovom ogromnom voljom da pobede i vama, koji ste nas na divan način bodrili, nije teško osvojili titulu prvaka Evrope", naglasio je Manojlović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu