<< Nazad



 

 

Slavlje u taboru "plavih"

POBEDA!

Budimpešta, MAĐARSKA, 24. juna - Pobedu u finalnoj utakmici 25. evropskog prvenstva u Budimpešti i osvajanje zlatne medalje "plavi" su proslavili uskakanjem svih igrača u bazen, a radost su podelili i s mnogim navijačima našeg tima na tribinama plivališta Alfred Hajoš.

Jugosloveni su dugo slavili trijumf, pevajući pesme kojima su ih navijači bodrili tokom utakmice, skandirali "Jugoslavija, Jugoslavija" i "Mnogo smo jaki", a nekoliko puta su obišli bazen plivališta Alfred Hajoš.

U prvim izjavama posle utakmice svi igrači su istakli da je njihova titula zasluženo osvojena, o čemu svedoči i osam ubedljivih pobeda i najavljuju da će i na svetskom prvenstvu u Fukuoki, koje počinje za manje od mesec dana, pokušati da ponove isti uspeh.

Jugoslovenski selektor Nenad Manojlović je istakao da je "plavi" tim tokom celog šampionata bio najubedljiviji i da je zasluženo osvojio trofej:

"Imali smo malu nesigurnost u početku utakmice. Bili smo opterećeni željom da budemo šampioni i to nas je sputalo. Međutim, brzo smo se vratili i dominirali do kraja meča", zaključio je Manojlović.

Najbolji strelac jugoslovenskog tima na šampionatu u Budimpešti Aleksandar Šapić je naglasio da osam pobeda na isto toliko utakmica najbolje svedoči o načinu na koji je osvojena titula:

"Već sam počeo da sumnjam u sebe i u ekipu i da li smo u stanju da osvojimo neki trofej. Na sreću, moje sumnje su danas demantovane i nadam se da je ovo početak naše dominacije u svetskom vaterpolu. Na svetski šampionat u Fukuoki idemo s ciljem da osvojimo zlatnu medalju", izjavio je Šapić.

Centar "plavih" Viktor Jelenić je izrazio zadovoljstvo što se Jugoslavija posle deset godina vratila na evropski tron:

"Mislim da je ova ekipa trebalo da osvoji mnogo više titula. Dobro smo igrali, sve konkurente za šampionski trofej smo ubedljivo pobedili i niko ne može da tvrdi da smo nezasluženo uzeli zlatnu medalju", rekao je Jelenić.

Kapiten jugoslovenske reprezentacije Aleksandar Šoštar je rekao da zlatna medalja na prvenstvu u Budimpešti predstavlja izvanredan uspeh i da je ona osvojena na impresivan način:

"Posle deset godina opet smo na tronu. Sportski embargo je učinio svoje i pre pet godina smo morali da krenemo ispočetka. Mislim da smo i u Sidneju mogli da pobedimo, ali dobro je i ovako. Pokazalo se da dobar rad može da nas vrati na vrh, a ključne utakmice su bile protiv Mađara i finalna protiv Italijana", izjavio je Šoštar.

Najbolji igrač šampionata Vladimir Vujasinović je istakao da Jugoslavija na svetsko prvenstvo u Fukuoki odlazi sa istim ambicijama i istim željama.:

"Ne bih bio proglašen za najboljeg igrača turnira, da iza mene nije stajala najbolja ekipa. U vrhu smo već nekoliko godina, a čak smo i u Sidneju mogli da osvojimo zlatnu medalju. Na ovom šampionatu smo dokazali vrhunski kvalitet, svih osam utakmica smo pobedili i niko nije uspeo da nam parira", zaključio je Vujasinović.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu