<< Nazad



 

 

SARTID - Dandi 5:2 (3:1)

Smederevo, 23. juni (Politika) - Fudbaleri Sartida pobedili su danas, pred punim stadionom Dandi iz Škotske u revanš utakmici i posle nerešenog ishoda (0:0) u gostima plasirali se sasvim zasluženo u drugo kolo Intertoto kupa.

U narednom kolu protivnik "oklopnika" biće nemački tim Minhen 1860.

Smederevci su danas ostvarili veliki trijumf, jer su ubedljivo rezultatski sa tri gola razlike, savladali svog rivala iz Škotske. Pobeda je postignuta u izvanrednoj partiji domaćeg tima, koji je igrom oduševio gledaoce i potvrdio da je zaslužio da bude predstavnik Jugoslavije u evropskoj konkurenciji. A golovi su padali ovim redom.

U 6. minutu gosti su pokazali da su opasan protivnik kada igraju u gostima, jer je Kabaljero loptu nabačenu s desne strane iz neposredne blizine smestio u mrežu domaćeg tima. Bilo je to neočekivano vođstvo Dandija - 0:1. Domaći fudbaleri izjednačili su u 17. minutu kada je golman gostujuće ekipe Lingfild pred svojim golom srušio Antunovića, a odlični sudija Marinov iz Bugarske opravdano pokazao na belu tačku. Mudrinić je bio siguran izvođač najstrože kazne - 1:1.

Tri minuta kasnije, u 20. minutu, Bari Smit je u kaznenom prostoru igrao rukom, a arbitar je po drugi put dosudio jedanaesterac za domaće fudbalere. Mudrinić je ponovo bio nepogrešiv i lopta se sa bele tačke smestila iza leđa vratara Dandija - 2:1.

"Oklopnici" potom pojačavaju pritisak, neprestano ugrožavaju gol ekipe iz Škotske, a kao plod njihove velike ofanzive bilo je i povećanje vođstva na 3:1 sa kojim se otišlo na odmor. Strelac je bio Aleksić u 37. minutu, on je efektnim udarcem glavom postigao evrogol.

U drugom poluvremenu u 60. minutu Dandi je smanjio rezultat na 3:2, a strelac je bio Sara. I kada su domaći gledaoci počeli da strahuju od eventualne mogućnosti da gosti izjednače, rezervista Sartida Ramović postiže gol preciznim udarcem po zemlji u 88. minutu i domaći tim je poveo sa 4:2.

Golman škotskog tima kapitulirao je u 90. minutu kada se u listu strelaca upisao drugi rezervni igrač domaće ekipe Krizmanić i to je bilo konačnih 5:2 za Sartid.

Stadion Sartida. Gledalaca: 16.823 (prema saopštenju zvaničnog spikera na stadionu). Sudija: Marinov (Bugarska). Strelci: Mudrinić u 17, i 20. (oba puta iz jedanaesterca), Aleksić u 37, Ramović u 88. i Krizmanić u 90. minutu za Sartid, a Kabaljero u 6. i Sara u 60. minutu za Dandi. Žuti kartoni: Glogovac i Aleksić (Sartid), Linfild, Maroko, Vilki, Romano i Rej (Dandi). Crveni karton: Kabaljero (Dandi).

SARTID: Lukić, Glogovac, Mrdak, Sočanac, Radosavljević, Vasković, Bogdanović (Šćepanović), Aleksić, Milosavljević, Mudrinić (Ramović), Antunović (Krizmanić).

DANDI: Lingfild, Smit, Maroko (Del Rio), Koni, Vilki (Miln), Romano, Artero (Robertson), Rej, Sara, Garido, Kabaljero.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu