<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Holandija 10:7

Budimpešta, MAĐARSKA, 16. juna (Tanjug) - U drugom kolu A grupe 25. prvenstva Evrope u vaterpolu večeras je u Budimpešti reprezentacija Jugoslavije pobedila nacionalni tim Holandije sa 10:7 (1:2, 3:2, 3:3, 3:0).

Utakmica je odigrana na bazenu Alfred Hajoš pred oko 2.000 gledalaca.

JUGOSLAVIJA: Kuljača, Trbojević, Savić 1, Ikodinović 1, Jelenić 2, Uskoković 1, Ćirić, Šapić 2, Vujasinović 2, Eković 1, Tjanović, Šefik.

HOLANDIJA: Vanderbant, Debran 1, Kramer 2, Bikel, Vandermer 2, Trabe, Uri 1, Dejong, Silvis 1, Bom, Dekok, Kavalje, Vilker.

Igrač više: Jugoslavija 5 (4), Holandija 7 (4).

Jugoslovenski reprezentativci su tek polovinom poslednje četvrtine slomili opor Holanđana i obezbedili novu pobedu na evropskom prvenstvu.

U prve tri četvrtine holandska reprezentacija je odlično parirala "plavima". Protivnik je iskoristio opušten ulazak favorizovanih Jugoslovena u meč i vešto kažnjavao svaku njihovu grešku, a posebno dobro Holanđani su u prvom delu meča realizovali situacije kada su imali igrača više.

Naši vaterpolisti su u većem delu meča teško gradili akcije i često su šutirali iz nerezonskih pozicija, što je protivnik iskoristio pa je gotovo čitav susret bio u situaciji da se bori za pobedu.

"Plavi" su odahnuli tek tri minuta pre kraja utakmice, kada je Savić preciznim šutem iz daljine doneo prednost od dva gola našem timu. Minut kasnije pobedu Jugoslovena potvrdio je mladi Peković.

*****

Iz štampe

Šapić čeka najbolju ponudu

Budimpešta, MAĐARSKA, 17. juna (Tanjug) - Jugoslovenski vaterpolista Aleksandar Šapić, jedan od najboljih igrača sveta, čeka najpovoljniju ponudu za nastavak karijere u inostranstvu, a nije isključeno da pređe i u jedan od mađarskih klubova.

To je izjavio sam prvi strelac prošle Olimpijade u Sidneju u intervjuu, koji je danas objavio "Nemzeti sport".

"Iz Bečeja ću, kada za to dođe vreme, otići tamo gde se bore za slične ciljeve i odakle mi upute privlačnu ponudu. Ona može da stigne i iz Mađarske, a i lično sam zainteresovan da bolje upoznam Budimpeštu", dodao je 23-godišnji as.

Šapić je priznao da mu godi popularnost i da oseća obavezu da ispuni znatiželju novinara i šire sportske javnosti. Što se samih uspeha tiče, kako je rekao, nedostaje mu zlatno odličje s nekog velikog takmičenja, kao što je Evropsko prvenstvo, otvoreno u petak na Margitinoj adi u Budimpešti.

"Došli smo da trijumfujemo, mada se čini da je mađarska reprezentacija pred domaćom publikom nepobediva. Voleo bih da izbegnemo olimpijske pobednike do finala, a u odlučujućoj utakmici je sve moguće", nastavio je Šapić.

"Plavi" su, po njemu, izuzetno kvalitetan tim. Pre Evropskog šampionata su proverili snagu na turnirima u Bratislavi i Nici, ali uprkos kratkom vremenu za uigravanje i prehladama nekih igrača, sposobni su, kako je naveo, za najviše domete.

"Protiv Španije na startu šampionata nije sve teklo glatko, ali je bitno da smo pobedili. Prva utakmica je uvek teška, igrači su po pravilu previše oprezni, no naredni susreti će pokazati naše pravo lice", zaključio je Šapić u intervjuu datom uoči sinoćne utakmice Jugoslavija - Holandija, koju su "plavi" dobili sa 10:7 zahvaljujući efikasnoj igri u poslednjoj četvrtini.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu