<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Kuba 3:1

Novi Sad, 15.juna (Tanjug) - U prekrasnom ambijentu Velike dvorane Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", pred više od 8.000 gledalaca, večeras u Novom Sadu u 11.kolu Svetske lige, odbojkaši Jugoslavije savladali selekciju Kube sa 3:1 (25:18,21:25,25:20,25:22).

Ovu veoma uzbudljivu utakmicu dobro su sudili Masaro (Italija) i Stagner (Slovenija).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Batez, Škorić, Boškan, Mešter, Grbić, Nikolić, Gerić, Vujović, Miljković, Petković i Vušurović.

KUBA: Maršal, Šamber, Horoe Hernandez, Ruis, Deniz, Pamenta, Dijago, Aldesbal, Gato, Roka, I.Hernandez i Garsia.

Olimpijski šampioni su dostojno ponovo pozdravljeni u Novom Sadu. Više od 8.000 gledalaca ih je dočekalo "Pesmom naših odbojkaša" i dugotrajnim aplauzom. Protivnik je bio jak, kao granitna stana, ali plava četa, sa selektorom Zoranom Gajićem na čelu, bila je bolja i Kubance položila na obe plećke.

Već u prvom setu "plavi" su igrali veoma dobro i predvođeni raspoloženim Miljkovićem i Vujovićem rešili ga sa 25:18. U drugom setu slika na parketu se izmenila, smirili su gosti prijem i bolje su organizovali napad, vratili su se u igru, naša probojnost je zatajila pa je Kuba u ravnopravnom nadmetanju povela sa 16:15, a ovaj set rešila u svoju korist.

Treći set pripao je "plavima", koji su imali bolji prijem servisa i igrali raznovrsnije i maštovitije u napadu. Slično je bilo i u četvrtom setu, gde su se istakli, između ostalih, kapiten Nikola Grbić, koji se ponovo vraća u staru formu, ali i Đula Mešter a i ostali naši reprezentativci.

Sledeći susret istih rivala na programu je 16. juna u Beogradu.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu