<< Nazad



 

 

Dokićeva bez titule

Jelena Dokić

Politika, 11. jun

Pariz, FRANCUSKA, 10. jun - Za trijumf u dublu potrebne su dve teniserke, a ove godine u finalu "Rolan Garosa" Jelena Dokić je igrala sama. Njena partnerka, slavna Končita Martinez nije bila ni senka teniserke koja u svojoj biografiji ima i vimbldonsku titulu. Argentinka Paola Suarez i Španjolka Virhinija Ruano Paskual za manje od sat vremena završile su posao - 6:2, 6:1.

- Sve je bilo jako teško. Loše smo počele, nismo uspele da se popravimo - ističe Jelena Dokic, posle prvog poraza u "gren-slem" finalima.

Meč je počeo vođstvom jugoslovensko-španske kombinacije sa 1:0, naša teniserka je osvojila svoj servis, ali to je bilo sve što su njih dve u ovom finalu uradile. Već od narednog poena protivnice su preuzele igru u svoje ruke i gradile sve veće vođstvo. Končita u celom meču nije dobila nijedan svoj servis, a ni u drugim elementima igre nije se proslavila. Dokićeva je bar u prvom setu - u drugom je i ona popustila - odlično držala tempo sa osnovne linije. Međutim, Španjolka nije bila na nivou onoga što se od nje očekuje, na mreži je umesto egzekutora predstavljala lak plen.

- Nismo bile na nivou prethodnih mečeva, u Parizu smo u nekoliko poslednjih partija mnogo bolje igrale - dodaje Dokićeva koja je izbegavala da svu krivicu za poraz prebaci na partnerku. - Končiti nije "krenuo" servis na početku i zato je njena igra pala.

Njih dve će igrati zajedno i u "Vimbldonu", slaba igra partnerke u najvažnijem meču nije obeshrabrila Jelenu.

- Odavno smo se dogovorile da igramo u Londonu, neću promeniti odluku. Sada ću pokušati da popravim neke slabije elemente u svojoj igri, kao što su presecanje lopte na mreži.

"Rolan Garos" je gotov, Dokićeva će ga se sećati po propuštenim prilikama - u dublu je ostala bez titule u finalu, a i u singlu je mogla mnogo više.

- Mnogo više žalim za neiskorišćenim šansama u pojedinačnoj konkurenciji. Imala sam otvoren put bar do četvrt-finala. Nisam smela da izgubim od Mandule, pogotovu jer sam dobila prvi set.

Dokićevi su odmah napustili Pariz i preselili se u Birmingem (trava, 170.000 dolara).

- Drugi sam nosilac, iza Francuskinje Tozija, nadam se uspehu. Nikada nemam mnogo problema kada sa šljake prelazim na travu. U prvom kolu sam slobodna, do meča imama dva-tri dana, sasvim dovoljno za adaptaciju. Ako dobijem prvi meč, mislim da mogu do finala, pod uslovom da igram dobro.

Jugoslovenka i Španjolka su za drugo mesto nagrađene sa ukupno 100.000 dolara.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu