<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Italija 43:21 (23:10)

Najefikasniji u "plavom" timu: Nedeljko Jovanović

Vršac, 9. juna (Tanjug) - Rukometna reprezentacija Jugoslavije plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Švedskoj, pošto je danas u Vršcu u revanš utakmici "baraža" pobedila Italiju sa 43:21 (23:10).

U prvoj utakmici odigranoj pre sedam dana u Bariju, Jugoslavija je pobedila sa 26:18.

Meč je odigran u Sportskom centru "Milenijum", pred oko 3.500 gledalaca, a sudili su Rusi Litvinov i Kutrenko.

JUGOSLAVIJA: Puljezević, Perić, Nikolić 4, Kokir 2, Jovanović 10 (3), Pavlović 5, Maksić 6, Lapčević 3, Sudžum 4, Matić 4, Milosavljević 3, Škrbić 2.

ITALIJA: Lapaza, Monalta 4, Luozi 1, Ronki, Flego 1, Opalić 3, Fusina 6, Flusina, Srebrnić, Talesandro 1, Tarafino 5, Saldamarko, Zoldos.

Sedmerci: Jugoslavija 3 (3), Italija 3 (0).

Isključenja: Jugoslavija 4, Italija 4 minuta.

Ubedljivom pobedom nad Italijom i u revanš utakmici baraža Jugoslavija se plasirala na Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Od početka meča "plavi" su bili superiorni i lako su izlazili na kraj sa protivničkim rukometašima. Italijani su jači otpor pružili samo u prvih 15 minuta, kada su održavali minus od dva do četiri gola.

Međutim, u nastavku utakmice kvalitet naših igrača došao je do izražaja, pa je jugoslovenska reprezentacija zabeležila ubedljivu pobedu.

Trener "plavih" Branislav Pokrajac je posle utakmice izjavio da je ova generacija na dobrom putu da povrati ugled jugoslovenskom rukometnom sportu.

"Večeras smo igrali dobro. Međutim, mi smo još u fazi stvaranja reprezentacije i igre. Momci iz utakmice u utakmicu igraju sve bolje, što se moglo i večeras videti", zaključio je Pokrajac.

Trener italijanske reprezentacije Slovenac Marko Šibilo je naglasio da je njegov tim dosta slabiji od jugoslovenskog, ali da nije očekivao tako visok poraz.

"Dolaskom Pokrajca na mesto šefa stručnog štaba jugoslovenska reprezentacija je dobila mudrost u igri i nove moderene elemente, koje je on uspeo da usadi svojim igračima", istakao je trener italijanske reprezentacije.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu