<< Nazad



 

 

Rusija - Jugoslavija 1:1

Predrag Mijatović proslavlja pogodak sa Ivanom Tomićem

Moskva, 2. juna (Tanjug) - U utakmici prve kvalifikacione grupe za učešće na prvenstvu sveta 2002. godine danas su u Moskvi fudbalske reprezentacije Rusije i Jugoslavije igrale nerešeno 1:1 (1:1).

Susret je odigran na stadionu Lužnjiki, pred oko 60.000 gledalaca, a sudio je Nemac Herbert Fandel.

Strelci: Kovtun u 25. za Rusiju, a Mijatović u 32. minutu za Jugoslaviju.

Žuti kartoni: Kovtun, Mostovoj (Rusija) i Đukić (Jugoslavija).

RUSIJA: Nigmatulin, Hohlov, Čugajnov, Smertin, Alejničev, Kovtun, Onopko, Karpin, Titov, Mostovoj i Besčasni (Buznikin).

JUGOSLAVIJA: Radaković, Mirković (Bunjevčević), Đorović, Obradović, Đukić, Dmitrović, Lazetić (Drulović), Mijatović (Kežman), Milošević, Tomić i Mihajlović.

Reprezentacija Jugoslavije izborila je nerešen rezultat protiv selekcije Rusije i zadržala izglede da osvoji drugo mesto u 1. kvalifikacionoj grupi i plasira se u baraž.

"Plavi" su protiv favorizovanih Rusa, koji su pre nešto više od mesec dana slavili pobedu u Beogradu, igrali dobro, koncentrisano, veoma borbeno, a uz nešto sreće mogli su da ostvare i pobedu.

Malo je nedostajalo da šest minuta pre kraja meča iskusni Siniša Mihajlović, iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, savlada Nigmatulina i donese trujumf našem timu.

Međutim, iako je šutirao veoma jako i precizno lopta je pogodila samo stativu.

Naši igrači su meč počeli oprezno, ali nisu bili u podređenoj ulozi. Ravnopravna borba se vodila tokom čitavog prvog poluvremena, a protivnik je vodeći gol postigao posle grube greške golmana Radakovića, koji nije dobro procenio put kojim lopta ide.

Jugoslavija je, srećom, vrlo brzo uspela da izjednači. Odlični debitant Dmitrović je dobro centrirao, a udarac Miloševića Nigmatulin je skrenuo do stative. Pošto se ona odbila u polje Mijatović je najbolje reagovao i poslao je u mrežu.

Izjednačenje je stimulativno delovalo na fudbalere našeg tima, pa su "plavi" do odlaska na odmor lako parirali domaćoj ekipi.

Ruska reprezentacija je angažovanije počela drugo poluvreme, pa su se Jugosloveni uglavnom usresredili na odbranu gola.

Ulazak Kežmana i Drulovića osvežio je igru jugoslovenske selekcije, koja je u poslednjih 20-tak minuta uspela da težište igre, od svog gola premesti ka sredini terena, a pred kraj meča "plavi" su čak nekoliko puta pripretili golmanu domaćih.

Iako je Rusija više kontrolisala loptu i delovala agresivnije, stekao se utisak da je jugoslovenski nacionalni tim igrao taktički vešto i da naši reprezentativci nisu želeli da preterano rizikuju i po svaku cenu "jure" pobedu.

Obe ekipe imale su svoje šanse i periode kada su dominirale terenom, pa je nerešen rezultat najrealniji pokazatelj odnosa snaga na današnjem meču.

*****

Dosadašnji rezultati u grupi 1: Švajcarska - Rusija 0:1, Luksemburg - JUGOSLAVIJA 0:2, Farska Ostrva - Slovenija 2:2, Švajcarska - Farska Ostrva 5:1, Luksemburg - Slovenija 1:2, Rusija - Luksemburg 3:0, Slovenija - Švajcarska 2:2, JUGOSLAVIJA - Švajcarska 1:1, Rusija - Slovenija 1:1, Luksemburg - Farska Ostrva 0:2, Slovenija - JUGOSLAVIJA 1:1, Rusija - Farska Ostrva 1:0, Švajcarska - Luksemburg 5:0, JUGOSLAVIJA - Rusija 0:1, Farska Ostrva - Švajcarska 0:1, Slovenija - Luksemburg 2:0, Rusija - JUGOSLAVIJA 1:1.

Tabela Prve grupe

         1. Rusija         6  4  2  0   8:2   14
         2. Švajcarska     6  3  2  1  14:5   11
         3. Slovenija      6  2  4  0  10:7   10
         4. JUGOSLAVIJA    5  1  3  1   5:4    6
         5. Farska Ostrva  5  1  1  3   5:9    4
         6. Luksemburg     6  0  0  6   1:16   0

*****

RANIJE



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu