<< Nazad



 

 

Rusi u najjačem sastavu

Moskva, 1. juna (Tanjug/agencije) - Sutrašnja utakmica protiv Jugoslavije ključna je za nas. Ukoliko je dobijemo vrata Svetskog prvenstva 2002. u Japanu i Južnoj Koreji za nas su širom otvorena, izjavio je kapiten fudbalske reprezentacije Rusije Aleksandar Mostovoj.

Selektor ruske reprezentacije Oleg Romancev, koji je uoči susreta u Beogradu izjavljivao da je njegov tim došao po tri boda, što se i ostvarilo, ovog puta je još veći optimista:

"Prvi put posle dužeg vremena nećemo imati nikakvih problema sa povredama igrača. To je najbolja vest za sve nas i zbog toga očekujem povoljan rezultat".

Prema rečima Romanceva povratak Valerija Karpina u nacionalni tim predstavljaće veliki dobitak. Klupski drug Mostovoja i jugoslovenskog reprezentativca Gorana Đorovića, iz Selte, prvu utakmicu je "preskočio" zbog povrede. Iz istih razloga u Beogradu nisu igrali ni Jurij Nikiforov, Aleksej Smertin i Maksim Buznjikin. Ovog puta svi su spremni i biće u stroju pred, kako Rusi ističu, "meč odluke".

Ruski mediji se bave i kadrovskim promenama u taboru jugoslovenske reprezentacije. U svim analizama pred sutrašnji duel, u prvi plan ističu da je došlo do smene na kormilu "plavih", ali u isto vreme predviđaju u kom sastavu će igrati Jugoslavija.

Prenoseći do detalja sve što se dogodilo posle beogradske utakmice (smena Đorića i postavljanje tročlane selektorske komisije), ruski mediji se posebbno bave Predragom Mijatovićem. Pritom citiraju Sinišu Mihajlovića koji je kod Đorića nosio kapitensku traku, a sada će je prepustiti Mijatoviću:

"Prirodno je da kapiten sada bude Mijatović, jer se vratio u tim. Uostalom, kod nas kapitenska traka nikad nije predstavljala problem", rekao je Mihajlović.

Vrlo obavešteni o Mijatovićevom neigranju u Fiorentini, ruski mediji tvrde da će on sutra predvoditi "plave" protiv "zbornaje". Čak su sigurni da ovog puta neće igrati u "špicu", već iza "dvojca" Milošević - Kežman, što bi trebalo da znači da će imati ključnu ulogu na sredini terena.

Prema pisanju ruskih medija reprezentacije će nastupiti u sledećim sastavima:

RUSIJA: Ruslan Nigmatulin, Jurij Kovtun, Jurij Drozdov, Jurij Nikiforov, Viktor Onopko, Dmitrij Kohlov, Aleksej Smertin, Valerij Karpin, Jegor Titov, Aleksandar Mostovoj i Vladimir Beščastnij.

JUGOSLAVIJA: Saša Ilić, Zoran Mirković, Miroslav Đukić, Siniša Mihajlović, Goran Đorović, Vladimir Jugović (Ivan Tomić), Dejan Stanković, Nikola Lazetić, Predrag Mijatović, Savo Milošević i Mateja Kežman.

Glavni sudija meča je Nemac Herbert Fandel.

*****

Tabela Prve grupe

         1. Rusija         5  4  1  0   7:1   13
         2. Švajcarska     5  2  2  1  13:5    8
         3. Slovenija      5  1  4  0   8:7    7
         4. JUGOSLAVIJA    4  1  2  1   4:3    5
         5. Farska Ostrva  4  1  1  2   5:8    4
         6. Luksemburg     5  0  0  5   1:14   0


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu