<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Rusija 10:9

Aleksandar Šapić (Jugoslavija)

Atina, GRČKA, 27. maja (Tanjug) - U Atini je završen međunarodni vaterpolo turnir "Posejdon", na kome je učestvovalo osam reprezentacija, a u finalnoj utakmici Jugoslavija je pobedila Rusiju sa 10:9, po četvrtinama 2:3, 4:3, 1:2 i 3:1.

Na plivalištu "Nikea" pred oko 300 gledalaca sudili su Kratohvil Slovačka, Stavropulos Grčka.

JUGOSLAVIJA: Šoštar,Trbojević 1, Kuljača, Zimonjić, Savić 4, Nikodinović, Peković, Uskoković 1, Janović, Šapić 4, Vujasinović, Vukanić, Nikolić.

RUSIJA: Birnov, Jaksen, Aksionov, Pozlov, Balašov 1, Jelisev 2, Čomakidže 2, Anfili, Gorškov 1, Zakinov, Garbuzov 3, Pinurov, Rikičinski, Fjodorov.

Golom Aleksandra Šapića minut i 49 sekundi pre kraja, Jugoslavija je obezbedila pobedu nad ekipom Rusije u finalu turnira u Atini.

Zanimljivo, to je bilo jedino, ali i pravo i najvažnije vođstvo jugoslovenske reprezentacije koja je dominirala na ovom turniru.

Pre pobede nad Rusijom u finalu, Jugosloveni su pobedili Hrvate u polufinalu 10:5, a u takmičenju po grupama Italiju sa 9:8, Australiju 10:8 i "B" selekciju Grčke 12:3.

Pobedom na turniru u Atini, jugoslovenska reprezentacija na najbolji način se preporučila za predstojeće evropsko prvenstvo u Budimpešti kao jedan od favorita.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu