<< Nazad



 

 

U znak sećanja na Bari

Beograd, 24. maj (Danas) - U utorak, 29. maja, navršava se decenija od Zvezdinog osvajanja titule evropskog šsampiona, jedine u istoriji jugoslovenskog fudbala. Ovim povodom, Uprava "crveno-belih" će tog dana, na Marakani, organizovati celodnevnu manifestaciju naslovljenu "susret generacija".

- U pitanju je jedinstven datum u istoriji našeg fudbala, koji zaslužuje da na poseban način bude obeležen. Prvobitna ideja je bila da tog dana ugostimo čuveni Mančester junajted ali je njena realizacija, zbog prezauzetosti Engleza, odložena do daljeg. No, i pored toga ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu neće tog dana ostati uskraćeni za vrhunski fudbal i to u režiji Zvezdinog šampionskog sastava iz 1991. godine i današnje generacije "crveno-belih", prošlogodišnjeg osvajača "duple krune" - otkriva portparol Crvene zvezde Zoran Avramović.

Prema rečima šefa Zvezdinog marketinga, narednog utorka u Beogradu će se na okupu ponovo naći svi igrači (Pančev, Mihajlović, Jugović, Stojanović, Šabanadžovic, Prosinečki, Belodedići ...) i kompletan stručni štab (Petrović, Antonijević ..) koji je pre deset godina trijumfovao u Kupu šampiona a par meseci kasnije se okitio i naslovom najboljeg kluba na svetu.

Izostanak je jedino najavio povređeni golman Anderlehta Zvonko Milojević.

U predigri susreta šampiona iz 1991. i 2001 (19.30) prijateljski meč će odigrati "petlići" (rođeni pre deset godina) FK Rudara iz Kosovske Mitrovice i FK Crvena Zvezda. Karte za ovaj spektakl biće već od subote u prodaji i to po simboličnoj ceni od 50 i 100 dinara. Južni deo tribina Zvezdinog stadiona biće otvoren za učesnike akcije "Ja sam zvezdaš" ali i sve one koji sa sobom ponesu neki navijački rekvizit


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu