<< Nazad



 

 

Posilipo - Bečej 12:5

Politika, 20. maj

Z. Marić

Dubrovnik, HRVATSKA, 19. maja - Iako su doputovali sa velikim ambicijama, ali i realnim šansama da s obzirom na kvalitet ekipe odbrane titulu evropskog prvaka osvojenu prošle godine, vaterpolisti Bečeja su se morali pomiriti sa činjenicom da su ovde, u Dubrovniku, na petom po redu fajnal-foru zauzeli tek četvrto, poslednje mesto i utešnu nagradu od samo 5.000 švajcarskih franaka. Njih je u borbi za treće mešto prosto deklasirao italijanski Posilipo sa 12:5 (2:0, 3:1, 3:2, 4:2).

Susret sa Italijanima očekivali su Bečejci, ali u borbi za prvo mesto, tako da ih je ovo "malo finale" čini se, uopšte nije interesovalo, niti su pokazali minimum ambicije da se popnu makar na treću stepenicu pobedničkog postolja.

Već po samom početku utakmice moglo se videti kakav će njen tok biti. Bečejci su imali prvu priliku da postignu gol kada je iz igre bio isključen kapiten Posilipa Karlo Silipo. No, to kao da nije bilo jasno vaterpolistima našeg prvaka, oni su loptu nevešto i brzopleto odmah izgubili i tako je šansa propala. Italijani, međutim, nisu propustili da ih zato kazne i posle isključenja Predraga Zimonjića usledio je gol, a strelac je bio Benčivenga, da bi ubrzo posle toga i Postinjone povisio rezultat na 2:0 sa kojim je završena prva četvrtina.

Početkom drugog dela igre Onofijeti je postigao još jedan gol za Posilipo, a posle isključenja Šapića umalo da rezultat bude još tragičniji za Bečejce, jer je Bečivenga strahovitim šutem pogodio prečku. Nakon toga Vasović je, najzad načeo mrežu 38-godišnjeg golmana Atoliha. No, Kašaš i Bečivenda su se ubrzo postarali da otklone svaku sumnju u konačan ishod i sa dva uzastopna gola ostvarili nedostižnu prednost.

Do kraja utakmice igra je bila samo puka formalnost, čekao se kraj svih muka našeg predstavnika. Italijani su iskoristili priliku da se ponekad poigraju sa razbijenim protivnikom koji nikako nije ličio na sebe i da uživa autoritet koji je teškom mukom i godinama sticao širom Evrope.

Dubrovački Jug je postao prvak Evrope. Pobedio je u finalu Olimpijakos na produžetke sa 8:7.

*****

Liga šampiona za vaterpoliste, "fajnal-for", utakmica za treće mesto, Dubrovnik, HRVATSKA, 19. maj

Plivalište u Gružu. Gledalaca: 5.000. Sudije: Galkin (Rusija) i Turga (Turska). Isključenja: Posilipo 8, Bečej 6 minuta. Četverci: Bečej 1 (1).

POSILIPO: Atoliho, Postiljone 1, Mangaloti , Štajmec, Kašaš 1, Lizi 1, Manai 1, Antonino, Matielo, Onofrieti 3, Rat, Silbo, Bečivenga 3.

BEČEJ: Šoštar, Zimonjić, Janović, Krstonošić, Jančić, Biroš, Ćirić, Uskoković 1, Molnar 1, Šapić 1 (1), Vasović 1, Peković, Milić 1.

*****

Ranije vesti

  • Polufinale završnog turnira Lige šampiona za vaterpoliste, 18. maj: Jug - BEČEJ 10:9



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu