<< Nazad



 

 

Jug - BEČEJ 10:9

Dubrovnik, HRVATSKA, 18. maj - Golom Elvisa Fatovića u poslednjoj sekundi utakmice vaterpolisti dubrovačkog Juga savladali su vladajućeg prvaka Evrope, ekipu Bečeja i plasirali se u finale završnog turnira Lige šampiona. Aktuelni prvak Hrvatske i domaćin turnira igraće u finalu protiv grčkog Olimpijakosa iz Pireja koji je u polufinalu načinio veliko iznenađenje i savladao velikog favorita, Posilipo iz Napulja, šampiona Italije i trostrukog prvaka Evrope sa 7:6 (3:1, 0:1, 3:2, 1:2).

Domaćini su furiozno krenuli i preko svog levorukog napadača Ognjena Kržića poveli sa 2:0. Jugoslav Vasović je sa dva snažna i precizna šuta doneo izjednačenje Bečejcima i tim rezultatom (2:2) završena je prva četvrtina.

U drugom periodu igre razigrao se mladi Nikola Janović koji je postigao dva lepa pogotka za Bečejce. Jugoslovenski prvak je poveo sa 5:4 i imao priliku da uveća svoje preimućstvo ali je Biroš bio neprecizan u obećavajućem kontranapadu. Do kraja ovog perioda igre domaćini su uspeli da izjednače rezultat na 5:5.

Činilo se u prvoj polovini treće četvrtine da je Bečej bliži pobedi. Domaćini su propustili dva napada, dok je Jugoslav Vasović iz četverca sredinom ovog perioda igre postigao gol za vođstvo Bečeja od 6:5.

Međutim, igrač utakmice Elvis Fatović je prvo izjednačio na 6:6, a zatim nakon asistencije Boškovića doneo Jugu novo vođstvo.

Bečej se ponovo vratio u meč krajem treće i na početku četvrte četvrtine golovima Vasovića i Branka Pekovića (8:7). Frane Barać sa dva pogotka donosi novu prednost domaćinima (9:8), ali je Nebojša Milić hrabrim potezom, šutem iz velike daljine, na minut i 21 sekundu pre kraja, izjednačio na 9:9.

Nastupila je prava drama. Igrači Juga propuštaju napad, Bečej ima šansu da obezbedi trijumf, ali je Aleksandar Šapić brzopletim šutem dao novu šansu domaćinima. Jugov "sidraš" Mile Smodlaka isprovocirao je u narednom napadu isključenje igrača Bečeja. Posle "tajm-auta" koji je zatražio trener Juga Veselin Đuho, Dubrovčani su krenuli u poslednji napad na utakmici. Loptu je na levom krilu dobio Elvis Fatović i preciznim šutem u bliži ugao Šoštarovog gola, tačno dve desetinke pre kraja, doneo trijumf svojoj ekipi.

"Bila je to jedna odlična utakmica za gledaoce. Mi smo prvenstveno izgubili zbog katastrofalne igre s igračem manje. Obrana je uglavnom bila jako loša i to je ključ poraza. Šapić je 40 sekundi pre kraja brzopleto šutirao, ali sada ne treba nikoga posebno optuživati. Publika nam nije posebno smetala već smo mi sami pravili taktičke greške u bazenu" (Zoltan Kasaš, trener Bečeja).

"Utakmica je bila jako teška jer su igrale dve po kvalitetu sasvim podjednake ekipe. Eto, na kraju smo pobedili mi i to u poslednjoj sekundi. Izdržali smo sav taj pritisak naših navijača. Moram reći da smo primili previše pogodaka iz daljine i da nije bilo toga moglo je biti puno više u našu korist" (Veselin Đuho, trener Juga).

Završni turnir Lige evropskih šampiona za vaterpoliste, druga polufinalna utakmica, Dubrovnik, HRVATSKA, 18. maj

JUG (Dubrovnik, HRVATSKA) - BEČEJ (JUGOSLAVIJA) 10:9 (2:2, 3:3, 2:2, 3:2)

Plivalište: u Gružu. Gledalaca: 6.000. Sudije: Margeta (Slovenija) i Tulga (Turska). Isključenja: Jug 9 (6), Bečej 8 (5). Četverci: Bečej 1 (1).

JUG: Volarević, Vranješ, Pecotić, Računica 1, Kržić 3, Smodlaka, Medan, Ivaniš 1, Bošković, Belafastov, Barać, Fatović 3, Barać 3.

BEČEJ: Šoštar, Zimonjić, Janović 2, Krstonošić, Jančić, Biroš, Ćirić, Uskoković, Molnar, Šapić 1, Vasović 4 (1), Peković 1, Milić 1.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu