<< Nazad



 

 

Kings - Lejkers 81:103

Poraz: Veber i Divac

Sakramento, SAD, 12. maja (Tanjug/agencije) - U trećoj utakmici polufinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) jutros su u Sakramentu Lejkersi iz Los Anđelesa savladali domaćina sa 103:81 (29:19, 17:18, 19:17, 38:27) i poveli sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.

Za razliku od prethodna dva meča istih rivala, u kojima je dominirao centar Lejkersa Šekil O'Nil, jutrošnji duel protekao je u znaku Kobea Brajanta, zbog kojeg je jugoslovenski as Vlade Divac svojevremeno napustio Los Anđeles.

Početak utakmice nije nagoveštavao da bi njen junak mogao da bude Brajant. Od prvih 15 šuteva ka košu Sakramenta, pogodio je samo tri. Posle 24 minuta igre, ili prvog poluvremena, kraj njegovog imena stajalo je upisanih, samo 10 poena.


Stojaković šutira preko Rika Foksa

Pravo lice Brajant je pokazao u nastavku susreta. Kad god su Lejkersi imali problema sa realizacijom napada, lopta bi išla ka ovom sjajnom beku i istog trenutka ti problemi bi nestajali. Uknjižio je još 26 koševa u drugom poluvremenu, i sa 36 ukupno, apsolutno zasluženo dobio epitet najkorisnijeg igrača utakmice.

O'Nil je, ovog puta, ostao u senci saigrača. Njegov košgeterski učinak bio je dvostruko slabiji nego na prve dve utakmice (21 poen). Razlog nešto slabije partije treba tražiti u sjajnoj odbrani Jugoslovena Divca koji se, prosto, "rvao" sa gorostasom iz Los Anđelesa, ne dozvoljavajući mu da ostane sam ispod koša, gde je neprikosnoven. O'Nil je, ipak, potvrdio visoku klasu sa 18 uhvaćenih lopti, što je u značajnoj meri određivalo tok utakmice.


Divac je na sve načine pokušavao
da zaustavi gorostasnog O'Nila

Istina, na tok susreta je uticao i izuzetno slab procenat šuta domaćina. Samo 35 odsto (32-91), a takvim procentom ne mogu se pobeđivati ni slabiji timovi, a kamoli jedan od pretendenata na titulu. Drugi jugoslovenski reprezentativac u redovima Sakramenta, Predrag Stojaković, i ovog puta je bio dobro čuvan. Susret je završio sa skromnih 14 koševa, uz šut na nivou celog tima: 4-13.

Solidan je, opet, bio Kris Veber, koji je uz 28 poena imao i 14 skokova, kao i Divac, koji je utakmicu završio sa 12 koševa.

Sledeća, četvrta, utakmica ovih rivala igra se u nedelju uvečce, takođe u Sakramentu.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 34 minuta postigao je 14 poena (4/13 šut iz igre, 0/4 za tri poena, 6/6 sa linije slobodnih bacanja), imao je 6 skokova (0+6), dve asistencije i jednu izgubljenu loptu.

Vlade Divac - za 30 minuta ubeležio je 12 poena (5/11 šut iz igre, 2/4 sa linije slobodnih bacanja), 12 skokova (4+8), jednu asistenciju, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte.

*****

Ranije vesti

Polufinale "plej-ofa" Zapadne konferencije

Prva runda "plej-ofa" Zapadne konferencije



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu