<< Nazad



 

 

Premijera u znaku Miljkovića

Macumoto, JAPAN, 12. maja (Tanjug/Kjodo) - Na premijernoj utakmici "C" grupe Svetske lige za odbojkaše, u kojoj je reprezentacija Jugoslavije savladala Japan sa 3:0 (25:17, 25:22, 26:24), blistao je Ivan Miljković, javlja japanska novinska agencija Kjodo.

Jugoslovenski reprezentativac osvojio je čak 22 poena za naš nacionalni tim. Odservirao je tri "asa", a njegov smeč udarac, posle kojeg su "plavi" uknjižili još 17 poena, bio je nerešiv problem za podmlađeni japanski tim.

Selektor jugoslovenske reprezentacije Zoran Gajić, uz svo uvažavanje domaćina, očekivao je ovakav ishod:

"Zadovoljan sam našom pobedom. Nadam se osvajanju novih bodova i u sutrašnjoj utakmici. Japanski odbojkaši danas su načinili dosta grešaka. Mislim da sutra neće ponavljati slične propuste, ali, ja sam ipak optimista", istakao je Gajić posle 70-minutne predstave u kojoj je olimpijski pobednik iz Sidneja, reprezentacija Jugoslavije opravdala ulogu favorita.

U "C" grupi, u kojoj se nalaze Japan i Jugoslavija, odigrana je i utakmica između Kube i Portugalije. Kubanci su, takođe, ispunili očekivanja odbojkaške javnosti, savladavši rivala maksimalnim rezultatom.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu