<< Nazad



 

 

Vukotić i Filipović treneri reprezentacije

Beograd, 11. maja (Tanjug) - Posle sastanka Selektorske komisije u kojoj se nalaze Vujadin Boškov, Ivan Ćurković i Dejan Savićević, danas je u Fudbalskom savezu Jugoslavije objavljen sastav Stručnog štaba, koji će voditi državni tim u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u naredne dve utakmice protiv Rusije i Farskih Ostrva.

U Stručnom štabu A reprezentacije, koji će brojati deset članova, nalaze se: Momčilo Vukotić i Zoran Filipović (treneri), Darko Belojević (trener golmana), Vladislav Bogićević (trener posmatrač), Petar Pešić (sekretar), dr Ilija Ašanin, Milan Aranđelović, Ljubomir Radulović i Slobodan Branković (fiziotarapeuti) i Stanko Nikolić (ekonom).

"Kolektivni rad ima prednosti, ali krije opasnosti i zamke. Moramo raditi kolektivno, a nastupati kao jedan čovek. Svaki dogovor se, međutim, mora poštovati", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare jedan od članova Selektorske komisije Ivan Ćurković.

Prema rečima Ćurkovića, Vujadin Boškov će biti koordinator svih stručnih poslova, dok će utakmice sa klupe voditi Savićević.

"Zajedno sa članovima Stručnog štaba sedeću na klupi i voditi utakmicu. Sigurno je da ću voditi glavnu reč u određivanju tima. Biću spona između Stručnog staba i igrača. Taktiku i strategiju tima zajednički će odrediti Selektorska komisija. Moramo vratiti dobru atmosferu koja je bila narušena pred utakmicu sa Rusijom", rekao je Savićević.

Iako je Savićević još uvek aktivan igrač u bečkom Rapidu, on je rekao da više nema reprezentativnih ambicija. Savićević je, takođe, izjavio da ne zna da li će i posle utakmica sa Rusijom i Farskim Ostrvima ostati na kormilu državnog tima.

Na pitanje da li će imati problema da uskladi obaveze igrača i člana Selektorske komisije, Savićević je rekao da njegova obaveza prema Rapidu prestaje 24. maja i da se potom može u potpunosti posvetiti radu u reprezentaciji.

"Mi ćemo protiv Rusije i Farskih Ostrva imati više problema na psihološkom planu nego sa fizičkom pripremom igrača. U naredne dve utakmice moramo osvojiti najmanje četiri boda, kako znamo i umemo. Poraz u Moskvi nas sasvim udaljava od Svetskog prvenstva", kazao je Boškov.

Sva trojica članova Selektorske komisije su odali priznanje prethodnom selektoru Milovanu Đoriću. Savićević i Ćurković su rekli da je Đorić ispoljio veliku hrabrost u podmlađivanju tima, ali zbog slabih rezultata morao je da napusti selektorsku fotelju.

"Moramo, međutim, paziti da ne ponovimo greške koje je učinio Đorić. On je mnogo rizikovao sa podmlađivanjem reprezentacije. Treba, ipak, priznati da Đorić nije imao ni sportske sreće", rekao je Savićević.

Članovi selektorske komisije su nagovestili da će spisak reprezentativaca za dve naredne utakmice biti saopšten 27. maja, dok će dan kasnije početi kratkotrajne pripreme.

Utakmica protiv Rusije igra se 2. juna, a protiv Farskih Ostrva četiri dana kasnije.

Jugoslavija je do sada u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo odigrala četiri utakmice. "Plavi" su savladali Luksemburg sa 2:0, dva puta su igrali nerešeno, protiv Švjacarske i Slovenije (1:1), dok su izgubili od Rusije sa 1:0.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu