<< Nazad



 

 

Hemofarm - prvak Jugoslavije

Vršac, 10. maja (Tanjug) - Košarkašice vršačkog Hemofarma osvojile su, četvrti put za redom, titulu prvaka Jugoslavije, posto su danas, pred svojom publikom, u petom, odlučujućem susretu finala plej-ofa, savladale beogradsku Crvenu zvezdu sa 69:59 (11:15, 20:16, 22:13, 16:15) i dobile ovaj dvoboj sa 3:2 u pobedama.

U sportskoj dvorani "Milenijum", pred oko 2.000 gledalaca, sudili su Maričić (Kraljevo) i Ranković (Pančevo).

HEMOFARM: Hadžović, Janković, Pejić, Đorđević6, Tešić 3, Stanković 28, Stokić 9, Kovačević 3, Marković 10,Pavlović 6, Popović, Mahoščić 4.

CRVENA ZVEZDA: Radonjić, Mirković, Maksimović, Anđelić 13, Moćnik, Ević, Zelanac 3, Bjelica 16, Aleksić, Prljević 2, Joković 18, Vulović 7.

U predivnoj atmosferi, kakva se može priželjkivati na svakoj utakmici, košarkašice Hemofarma osvojile su i četvrtu uzastopnu titulu.

Vrščanke su u prvom poluvremenu igrale u grču i to je pravi razlog što u ovom delu susreta nisu uspele da naprave rezultatsku razliku.

Na drugoj strani imale su odličnu Crvenu zvezdu, koja je znala da zatvori sve prilaze svom košu.

Tek u poslednjoj četvrtini igračice Hemofarma su, izvanrednom odbranom i efikasnim napadom stekle nedostižnu prednost od 16 poena. Ipak, "crveno-bele" su u finašu, kada su se domaće donekle opustile, uspele da smanje razliku na 10 koševa.

Najzaslužnija za pobedu Vrščanki bila je Biljana Stanković, a prijatno je iznenadila Suzana Đorđević izvanrednom igrom u odbrani i uspešnim čuvanjem najbolje gošće Milke Bjelice.

Pohvale zaslužuju i ostale igračice Hemofarma, a naročito Stokić, Pavlović, Kovačević i Mahorčić.

U timu Crvene zvezde standardno dobre bile su: Joković, Bjelica i Anđelić.

Po završetku susreta Miroslav Popov, trener Hemofarma, rekao je:

"Čestitam mojim igračicama na osvojenoj tituli. To je veliki uspeh ove mlade ekipe, koja nije bila pravljena da osvoji titulu. Međutim, ukazala nam se prilika i mi smo je maksimalno iskoristili. Igrali smo dosta slabo u prvom poluvremenu, ali mnogo smo poboljšali igru u drugom delu susreta i samim tim rešili utakmicu u svoju korist.

Crvena zvezda je večeras igrala izvanredno. Žao mi je što Ana Joković i Milka Bjelica, koje su reprezentativke, nisu izašle na svečano proglašenje pobednika po završetku susreta. Nisu imale razlog za takvo jedno ponašanje.

Na kraju krajeva, kada igraju dve ovako dobre ekipe, neko mora da pobedi".

Trener Crvene zvezde Boškov po završetku utakmice izjavio je:

"Bila je to izuzetno teška utakmica. U prvom poluvremenu uspeli smo da se ravnopravno nosimo sa Hemofarmom. U drugom delu susreta pali smo, što je ekipa Hemofrma znalački iskoristila.

Ako se zna kroz šta je sve Crvena zvezda prošla ove šezone - promene trenera, problemi u klubu i slično - onda je razumljivo što je ovakav i konačan ishod ovog prvenstva.

Teško je voditi ekipu kada pred završetak prvenstva pola ekipe razmišlja gde će nastaviti karijeru. Nadam se da će i za Crvenu zvezdu doći bolji dani i da ćemo još koji put igrati u ovakvim finalima.

Čestitam Hemofarmu na zasluženo osvojenoj tituli".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu