<< Nazad



 

 

Lejkers - Kings 96:90

Stojaković (u duelu sa Foksom) se razigrao tek u finišu susreta

Los Anđeles, SAD, 8. maj - Lejkersi su zabeležzili i drugu pobedu u "plej-of" seriji polufinala Zapadne konferencije, pošto su u svom "Stejpls Centru" savladali "kraljeve" iz Sakramenta sa 96:90 (25:15, 18:28, 31:13, 22:34).

Kao i u prvom susretu ova dva rivala, ključni igrač pobede "jezeraša" bio je Šakil O'Nil, koji je postigao 43 poena i imao 20 uhvaćenih lopti. Gorostasni centar Lejkersa postao je prvi igrač u istoriji NBA, koji je jednu utakmicu "plej-ofa" završio sa 40 (ili više) poena i 20 skokova. On i Kobe Brajant (27 poena, devet skokova) praktično su sami pobedili, na večerašnjoj utakmici indisponiranog protivnika.

Ekipa Sakramenta nije bila šuterski raspoložena - 32/89, odnosno samo 36% šut iz igre. Centarski par Divac-Polard zabeležio je zajedno samo šest poena i isto toliko skokova, Kris Veber šutirao je katastrofalnih 9/26 (34,6 %), dok je Predrag Stojaković u poslednju četvrtinu meča ušao sa šest postignutih poena i šutem 2/9. Kada se ovome pridoda i činjenica da u odbrani igrači Sakramenta nikako nisu uspevali da zaustave O'Nila, poraz je bio neminovan.

Sledeća utakmica je na programu u petak, 11. maja, u Sakramentu. U dosadašnjoj istoriji NBA "plej-ofa" samo sedam timova uspevalo je da nakon izgubljene prve dve utakmice zabeleži četiri pobede i dobije seriju.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 41 minut postigao je 20 poena (7/18 šut iz igre, 1/2 za tri poena, 5/5 sa linije slobodnih bacanja), imao je sedam skokova (1+6), po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Vlade Divac - za 20 minuta ubeležio je 5 poena (2/7 šut iz igre, 1/2 sa linije slobodnih bacanja), dva skoka (0+2), jednu asistenciju, po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

*****

Ranije vesti

Polufinale "plej-ofa" Zapadne konferencije

Prva runda "plej-ofa" Zapadne konferencije



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu