<< Nazad



 

 

Lejkers - Kings 108:105

Divac i O' Nil vodili su žestoku bitku za svaku loptu

Los Anđeles, SAD, 6. maj (Tanjug/agencije) - "Jezeraši" iz Los Anđelesa pobedili su u svom "Stejpls centru" "kraljeve" iz Sakramenta u prvoj utakmici polufinalne serije "plej-ofa" Zapadne konferencije rezultatom 108:105 (28:30, 25:24, 31:24, 24:27). Najveće zasluge za trijumf domaćina pripadaju Šekilu O' Nilu i Kobiju Brajantu koji su postigli 73 od ukupno 108 poena svog tima.

Prvi poen u polufinalnoj seriji "plej-ofa" Zapada, u kojoj se igra do četiri pobede, Lejkersi su osvojili zahvaljujući Šekilu O'Nilu. Koristeći, pre svega, ogromnu masu, O'Nil je lako izlazio na kraj sa odbranom Sakramenta, pogotovo u trenucima kada je na klupi sedeo jugoslovenski as Vlade Divac.

Lejkersi bi tada umešno koristili "pukotinu" pod košem protivnika igrajući na O'Nila, koji je bez problema završavao sve njihove akcije. Gorostasni centar "jezeraša" je na kraju proglašen za najboljeg aktera susreta, što je i razumljivo imajući u vidu da je, uz 44 koša, imao čak 21 skok, od čega 11 u napadu, i sedam "rampi".

Briljantnoj statistici O'Nila, malo su, doprineli i arbitri ovog meča. Već u prvoj četvrtini, kada ga je čuvao Divac, O'Nil je napravio dve lične greške. Jugoslovenski reprezentativac nije mu dozvoljavao da se približi košu, tamo gde je neprikosnoven, i Sakramento je u tom periodu imao aktivan rezultat.

Trener Lejkersa Fil Džekson bio je prinuđen da O'Nila pošalje na kraći odmor. Kada se vratio na teren, stekao se utisak, da su arbitri postali blagonakloniji nego do tada. Bezbroj situacija, koje su "mirisale" na faul u napadu, sudije nisu sankcionisale. O'Nil je, naravno, dobio "vetar u leđa" i potpomognut Kobijem Brajantom doveo brod Lejkersa u luku.

Njih dvojica postigli su 73 od ukupno 108 koševa svog tima, što je najbolji pokazatelj da su njihovi saigrači, bez izuzetka, igrali epizodne uloge.

Sakramento je, ipak, pružio snažan otpor. Krajnji rezultat jasno ilustruje da je meč nosio rezultatsku neizvesnost do same završnice. Opšte je mišljenje da su "kraljevima" nedostajali koševi Predraga Stojakovića, iako ih je postigao 20. Stojaković, međutim, nije ovog puta bio precizan kao protiv Feniksa jer je vrlo često nerezonski šutirao. Samo šest uspešnih od 18 pokušaja, nije skor koji se očekuje od igrača kojeg smatraju među najboljim šuterima NBA lige.

Odličnu partiju u poraženom timu pružio je Kris Veber, koji je sa 34 poena ostvario lični rekord u utakmicama "plej-ofa".

Druga utakmica polufinala igra se u utorak uveče, takođe u Los Anđelesu.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 41 minutu postigao je 20 poena (6/18 šut iz igre, 2/5 za tri poena, 6/6 sa linije slobodnih bacanja), imao pet skokova (1+4), po jednu asistenciju i izgubljenu loptu.

Vlade Divac - za 26 minuta ubeležio je 7 poena (3/11 šut iz igre, 1/3 sa linije slobodnih bacanja), 9 skokova (2+7), dve asistencije, jednu ukradenu i četiri izgubljene lopte.

*****

Ranije vesti

Prva runda "plej-ofa" Zapadne konferencije



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu