<< Nazad



 

 

Hemofarm - Partizan 69:71

Vršac, 4. maja (Tanjug) - U trećem meču polufinala "plej-ofa" prvenstva Jugoslavije večeras su u Vršcu košarkaši beogradskopg Partizana zabeležili treću uzastopnu pobedu nad timom Hemofarma, ovog puta sa 71:69 (22:23, 12:12, 17:16, 20:18) i plasirali se u finale.

U sportskom centru "Milenijum", pred oko 4.000 gledalaca, sudili su: Bubalo i Ljuca, obojica iz Beograda.

Hemofarm: Popović, Jankovski, Ćirić 4, Stefanović 5, Peković 13, Savić 11, Đogo 4, Vidačić 25, Vučinić 2, Zečević 5, Ivanović, Brkić.

Partizan: Avdalović, Petrović 15, Gajić 3, Kovač, Marković 6, Berić 19, Varda 4, Glinkić, Krstić, Bulatović 15, Čanak 9.

Susret između Hemofarma i Partizana, inače treća i odlučujuća utakmica ovogodišnjeg polufinala "plej-ofa" ovih dveju ekipa, započeo je nemilim događajem. Naime, pri dolasku u Vršac i ulasku u sportski centar "Milenijum" navijači Partizana demolirali su ulazna vrata na sali i nekoliko lokala uz samu salu i napravili su, prema prvim procenama, štetu od nekoliko hiljada maraka.

To, međutim, nije bilo sve. Prilikom zagrevanja ekipa, nekih desetak minuta pred početak susreta, ušli su u teren i pokušali da se obračunaju sa vršačkim navijačima. Prekid je trajao 15-tak minuta. Na svu sreću, uz pomoć redarske službe i organa MUP-a Srbije, stvoreni su uslovi da utakmica počne i normalno se odvija.

Vršački ljubitelji sporta i ovog puta su pokazali kako treba navijati: nagrađivali su aplauzom obe ekipe za uspešne poteze.

Inače, treći susret između Hemofarma i Partizana protekao je kao prethodna dva meča, u neizvesnoj borbi do samog kraja. Obe ekipe su dosta grešile i stekao se utisak da su igrale u grču, opterećene važnošću ovog susreta.

Hemofarm je bio nešto bolji u prvoj polovini susreta, pa je taj period igre rešio u svoju korist minimalnim vođstvom od 35:34.

U nastavku košarkaši Partizana su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist.

U poslednjoj četvrtini, zahvaljujući poenima Vidačića, Hemofarm je stekao prednost od pet poena. Međutim, to nije bilo dovoljno da se obezbedi pobeda, jer je trojkom Markovića, tridesetak sekundi pre kraja utakmice, Partizan prešao u vođstvo (70:69). Poslednji poen na utakmici postigao je Čanak sa linije slobodnih bacanja - 71:69.

*****

Saopštenje "Hemofarma" o vandalizmu navijača

Beograd, 5. maja (Tanjug) - Povodom vandalizma navijača beogradskog "Partizana", koji su pred treći polufinalni duel "plej-ofa" protiv "Hemofarma" izazvali niz incidenata u Vršcu i na početku utakmice, košarkaški klub "Hemofarm" upozorio je danas da se takvom ponašanju mora stati na kraj.

Ističući da je "Hemofarm" preduzeo sve mere potrebne za organizaciju utakmice, o čemu je obaveštena i policija, a incident se ipak dogodio, u saopštenju poslatom Tanjugu postavljeno je pitanje "da li će organi javnog reda preduzeti mere da se stane na put takvom ponašanju".

"Jer, i pored upozorenja da se radi o utakmici visokog rizika, očito je da je jedan od razloga ovog incidenta nedovoljan broj policajaca", saopštio je vršački klub.

Vrščani pitaju "da li su bejzbol palice, pirotehnička sredstva, kamenice i sl. postali regularni navijački rekviziti", uz konstataciju da je nesporna i odgovornost košarkaškog kluba "Partizan", jer "gaji i podržava takve navijače".

"Bez obzira što su potpuno demolirali istočni ulaz, obezbeđenje je ipak pustilo sto navijača Partizana da uđu u halu (Centra Milenijum), pošto su imali kupljene ulaznice od strane KK 'Partizan'", kaže se u saopštenju.

Dodajući da su sinoć tuču imali priliku da vide svi pored malih ekrana, "Hemofarm" je konstatovao "da je prava sreća da niko nije ozbiljnije povređen", ali je postavio pitanje: "Ko bi bio odgovoran da se, ipak, nešto desilo".

"Hemofarm" je ukazao i da kriterijumi sudija u trećoj utakmici "plej-ofa" nisu bili isti za obe ekipe i apelovao na javnost i košarkašku organizaciju, "koji su odgovorni za uslove i regularnost takmičenja, da takvim dešavanjima stanu na put".

"Vršac, kao i 'Hemofarm koncern', koji su u poslednje vreme ubirali samo pohvale za sve što su učinili za razvoj košarke, strahuju da će sve što su učinili biti uzalud ukoliko se ne preduzmu energične akcije da se ovakve stvari više ne ponove", zaključuje se u saopštenju.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu