<< Nazad



 

 

Milicionar - Budvanska rivijera 0:3

Politika, 5. maj

A. Miletić

Beograd, 4. maj - Budvanska rivijera je u velikom stilu osvojila svoju prvu titulu prvaka Jugoslavije u odbojci, nadigravši u Hali sportova, pred oko 1.200 gledalaca, Milicionar - 3:0 (25:23, 25:15, 25:17). Konačan skor u finalu jeste 3:1 u pobedama, a poslednji meč je trajao najkraće - 68 minuta.

Kada je Mladen Majdak, igrač koji je obeležio završne utakmice, stavio tačku na sezonu, nastalo je veliko slavlje Budvana koji su dominirali i u ligaškom nadmetanju. Stotinak njihovih navijača im se pridružilo, dok je trener Veselin Vuković "leteo" odbacivan rukama. Predsednik Udruženja prvoligaša Darko Đuričković je predao pehar kapitenu Časlavu Peroševiću, a komesar za takmičenje Čedomir Nedeljković je uručio medalje igračima.

Milicionar, senzacionalni pobednik protiv dugogodišnjeg šampiona Vojvodine u polufinalu, izgledao je potpuno nemoćno ovoga puta. Od njegovih igrača se očekivalo više, pogotovo posle pobede u prvom meču u Budvi. Međutim, oni su ostali nedorečeni u drugom uzastopnom finalu, a njihov rival je, eto, postao šampion u prvom proboju do završnog susreta.

Ovo finale je u neku ruku i "istorijsko" jer su se za trofej borili klubovi koji su maltene do juče igrali u drugoj ligi.

Budvani su naplatili velika ulaganja i imaju još smelije planove. Milicionar je u teškoj ekonomskoj situaciji pa je pravo čudo da su se njegovi igrači i ovoliko uzdigli. Beograđani su, povrh svega, uoči majstorice preko noći ostali bez trenera Lazara Grodanovića.

- Izvršili smo jak pritisak i uspeli da rešimo finale u četvrtom meču. Ceo tim je igrao dobro. Zadovoljan sam svojim igrama i puno mi znači podrška trenera i saigrača - kazao je posle finala Mladen Majdak koji je samo zatajio u prvom meču pa je Milicionar imao otvoren put do pobede.

I ovoga puta se pokazalo da kad Majdaka služi njegova razorna levica, protivnik nema šta da traži. Budvani uglavnom igraju onako kako on "diše" što je i na kraju upečatljivo potvrdio, zadavši "smrtonosni" udarac Milicionaru.

- Ključan je bio drugi meč. Da smo poveli sa 2:0 u pobedama, sve bi bilo drugačije. Nismo se tada snašli, a naši igrači su sada potpuno pali na psihološkom planu. Realno, ovo je naš maksimum. Treba imati u vidu da smo posle pete pozicije u ligaškom delu uspeli da se probijemo do drugog mesta uoči doigravanja, - rekao je trener Milicionara Ivan Radivojević.

*****

Prvenstvo Jugoslavije za odbojkaše, finale "plej-ofa", četvrta utakmica, Beograd, 4. maj

MILICIONAR (Beograd) - BUDVANSKA RIVIJERA (Budva) 0:3 (23:25, 15:25, 17:25)

Dvorana: Hala sportova. Gledalaca: 1.200. Sudije: D. Ćuk (Beograd), Vilimanović (Kraljevo).

MILICIONAR: Erceg, Ivković, Borčić, Gluvajić, Miletić, Roganović, Karić, M. Ilić, Nikolić, I. Ilić, Knežević, Madžarević.

BUDVANSKA RIVIJERA: Perošević, Marković, Giljača, Mijović, Kozić, Kardaš, Popović, Majdak, Reljić, Janović, Drobnjak, Zatrić, Marović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu