<< Nazad



 

 

Stručni odbor FSJ: "Đoro, ostani!"

Ostaje: Milovan Đorić

Beograd, 3. maja (Tanjug) - Dužnost selektora fudbalske reprezentacije Jugoslavije i dalje će obavljati Milovan Đorić, odlučio je danas Stručni odbor Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ).

Đorić je dobio jednoglasnu podršku Stručnog odbora FSJ, pa će on predvoditi naš nacionalni tim na predstojećim utakmicama protiv Rusije, 2. juna u Moskvi, i Farskih ostrva, 6. juna u Toršavnu, u kvalifikacijama za učešće na Svetskom prvenstvu 2002. godine.

Posle razmatranja izveštaja selektora "plavih" sa tri do sada odigrane kvalifikacione utakmice, ocenjeno je da je postignut rezultatski neuspeh, koji je, kako se navodi u saopštenju Stručnog odbora FSJ, proistekao iz određenih subjektivnih slabosti u vođenju reprezentacije, ali i kao proizvod nedostatka sportske sreće na pojedinim utakmicama.

Istaknuto je da je selektor Đorić preuzeo reprezentaciju u veoma delikatnom trenutku, kada je bio prinuđen da obnavlja tim uvodeći u ekipu grupu mladih igrača, istovremeno se boreći i za neophodne takmičarske rezultate.

Konstatujući da ta dva cilja nije bilo lako ostvariti, Stručni odbor FSJ je ocenio da Đorić nije u svim situacijama na optimalan način izvršio spoj mladosti i iskustva, što je, kako je naglašeno, i on sam istakao u svom izveštaju.

Imajući u vidu da su se već i pojedini organi fudbalske organizacije izjasnili da Đoriću treba uskratiti dalje poverenje, Stručni odbor FSJ je detaljno analizirao moguće posledice, ukoliko bi u ovom trenutku došlo do promene selektora.

Uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti, Stručni odbor je jednoglasno prihvatio predlog selektora Đorića da mu se ukaže poverenje da obavlja dužnost selektora i na naredne dve utakmice.

Ocenjeno je da bi imenovanje novog selektora u ovako kratkom periodu bio mnogo veći rizik. Pored toga, navodi se u saopštenju, predstoji Izborna skupština FSJ, na kojoj će biti izabrani organi FSJ za naredni četvorogodišnji period, pa je logično da se tim organima prepusti da rešavaju pitanje selektora na duži period.

Na kraju se izražava uverenje da, bez obzira na dosadašnje rezultate, reprezentacija Jugoslavije još uvek ima šanse da se plasira na završni deo Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

Današnjem sastanku Stručnog odbora FSJ prisustvovali su Dušan Nenković, Ljubiša Tumbaković, Zoran Petrović, dr Maksimilijan Kocijančić, Dobrivoje Janković, Dragan Vujović, dr Stanimir Joksimović i Tomislav Manojlović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu