<< Nazad



 

 

Stojaković "ugasio sunca"

Predrag Stojaković - 37 poena!

Feniks, SAD, 3. maja (Tanjug - agencije) - U četvrtoj utakmici prve runde "plej-ofa" NBA lige, Sakramento je kao gost pobedio Feniks sa 89:82 (14:29, 22:18, 23:16, 30:19) i sa 3:1 u pobedama plasirao se u polufinale Zapadne konferencije.

Jugoslovenski reprezentativac Predrag Stojaković trasirao je put Sakramentu u polufinale "plej-ofa" Zapadne konferencije, i ujedno, posle tačno 20 godina, doneo prvu pobedu "kraljevima" u "plej-of" seriji.

Njegov direktni čuvar, Šon Merion, imao je sličnu ulogu kao i više od 19.000 gledalaca u "Amerika Vest areni". Mogao je samo da gleda Stojakovića, bespomoćno šireći ruke uvek kada je trebalo da ga zaustavi. Jugoslovenski as je, jednostavno, igrao kao u transu. Sve što je zamislio, ostvario je. Šutevi sa poluodstojanja, ili odstojanja, slobodna bacanja, završavali su tamo gde je Stojaković naumio. U obruču protivnika. Kada je utakmica završena, među prisutnima uopšte nije bilo dileme ko je MVP susreta. Sa 37 koševa 23. godišnji Stojaković je postavio lični rekord u "plej-of" nastupima, nagoveštavajući da njegovo vreme tek dolazi.

Posle uvodnih minuta meča niko nije mogao ni da pretpostavi da će doći do potpunog "pomračenja sunca". Feniks Sans je apsolutno kontrolisao rezultat zahvaljujući, pre svega, izuzetnoj nepreciznosti rivala. Samo u prvom poluvremenu košarkaši Sakramenta 12 minuta nisu postigli koš iz igre. Čak 22 uzastopna napada ostalo je nerealizovano, a prednjačio je Kris Veber koji nije iskoristio ni jedan od prvih 12 šuteva.

Posledica takve, sterilne, igre Sakramenta bilo je vođstvo domaćina od 34:15. Ostvaren je, dakle, "višak" od 19 poena koji je Feniksu davao pravo na nadu u "majstoricu".

U pravom trenutku po Sakramento "proradio" je Stojaković. Već od sredine druge četvrtine počela je njegova simultanka. Sa neverovatnom lakoćom "otključavao" je svaku odbranu, uvećavajući iz minuta u minut svoj košgeterski saldo. Kada je osam minuta pre kraja utakmice "trojkom" izjednačio na 68:68, bilo je jasno da je utakmica prelomljena. Sakramento je sigurno krčio put ka polufinalu u kojem ga očekuju Lejkersi iz Los Anđelesa.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 44 minuta postigao je 37 poena (10/18 šut iz igre, 3/6 za tri poena, 14/14 sa linije slobodnih bacanja), imao je 10 skokova (4+6), dve ukradene i tri izgubljene lopte.

Vlade Divac - za 23 minuta postigao je 10 poena (4/13 šut iz igre, 0/1 za tri poena, 2/4 sa linije slobodnih bacanja), imao je 11 skokova (3+8), četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu