<< Nazad



 

 

Jedinstvo - Crvena zvezda 3:0

Politika, 29. april

S. Đerić

Užice, 28. aprila - Kao i minule godine odbojkašicama Jedinstva bila su dovoljna samo tri finalna meča sa velikim rivalom Crvenom zvezdom da osvoje osmu uzastopnu titulu šampiona Jugoslavije i potvrde višegodišnju vladavinu jugoslovenskom odbojkaškom scenom.

Posle ubedljivog trijumfa u utorak na svom parketu (3:0) i potom u Beogradu (3:1), Užičanke su i u trećoj finalnoj utakmici, koja je trajala 84 minuta savladala "crveno-bele" maksimalnim rezultatom od 3:0 (25:18, 29:27, 25:18).

Beograđanke su kao i ranije više puta, pognute glave napustile krcatu veliku dvoranu u Užicu uverene da još nisu stasale za velike domete. Uz srdačno bodrenje preko 4.000 svojih vernih navijača, Užičanke su u prvom i trecem setu u svim elementima odbojkaške veštine nadvisile Crvenu zvezdu, jer su demonstrirale znatno bolji servis, prijem, smeč i blok, tako da njihov uspeh ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Međutim, u drugom setu, koji je trajao pola sata, na parketu se vodila izjednačena, neizvesna i zanimljiva borba za svaku loptu, u kojoj su se, posle naizmeničnih set-lopti, ipak na kraju radovale domaće odbojkašice. Kada su sudije označile kraj ove lepe utakmice usledilo je veliko šampionsko slavlje užičkih odbojkašica i njihovih obožavalaca. Najpre je Čedomir Nedeljković, komesar za takmičenje prvoligaških klubova, okitio užičke šampionke zlatnim medaljama, a potom je predsednik Skupštine klubova Prve lige Darko Đuričković uručio kapitenu pobedničke ekipe Vesni Čitaković veliki pehar OSJ.

Na izuzetno posvećenoj blic konferenciji posle utakmice novinarima su se obratili treneri obe ekipe.

- Sve čestitke Jedinstva i treneru Zakoču na zasluženo osvojenoj tituli, a nama opet ostaje žal što nismo prikazali očekivanu igru. Nadamo se da ćemo se iduće godine još više približiti Jedinstvu, kako bismo najzad osvojili laskavu titulu - rekao je trener Crvene zvezde Zoran Terzić.

Zahvaljujući na pravoj medijskoj propagandi odbojke, ujedno upućujući čestitke Beograđankama na korektnoj igri, trener Jedinstva Darko Zakoč je rekao:

- Mečevi naše dve najbolje ekipe bili su vrhunac odbojke u Užicu. Ali, mi smo i ovog puta pokazali da smo najbolji. U finalnim utakmicama izgubili smo samo jedan set, a osvajanjem osme titule Užice je dokazalo da je fenomen u jugoslovenskoj ženskoj odbojci. Nadam se da ce takav i ostati.

*****

Treća utakmica finala "plej-ofa" prvenstva Jugoslavije za odbojkašice

Jedinstvo (Užice) - Crvena zvezda (Beograd) 3:0 (25:18, 29:27, 25:18)

Dvorana: Veliki park. Gledalaca: 4.000. Sudije: Vilimonović (Kraljevo) i Bjelić (Beograd).

Jedinstvo: Čitaković, Kostić, Barnak, Marjanović, Milosavljević, Starović, Vasić, Ostojić, Avramović, Majstorović.

Crvena zvezda: A. Boričić, Erić, Đerisilo, Ilić, Mijatović, Bjegović, Krdžić, I. Boričić, Simanić, Mirković, Tomić, Spasojević.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu