<< Nazad



 

 

Feniks - Sakramento 96:104

"Zakucavanje" Divca za vođstvo "kraljeva" 94:90

Feniks, SAD, 30. april (agencije) - Sakramento je poveo u seriji prvog kola NBA "plej-ofa" Zapadne konferencije protiv Feniksa sa 2:1, pošto je kao gost u trećoj utakmici slavio rezultatom 104:96 (19:36, 34:19, 22:18, 29:23).

Sakramento je prekinuo niz Feniksa od devet uzastopnih pobeda na domaćem terenu i, što je mnogo važnije, samo ga još jedna pobeda deli od plasmana u narednu rundu takmičenja.

Ekipa naših asova, Vlade Divca i Predraga Stojakovića, načinila je pravi podvig, pošto je uspela da nadoknadi zaostatak od 17 poena iz prve četvrtine i kvalitetnijom igrom u završnici zabeleži vredan trijumf.

U susretu koji je obilovao greškama na obe strane, "kraljevi" su, nakon bledog izdanja u prvoj četvrtini, polako počeli da se vraćaju u meč. Igrač koji je ubrzao igru gostiju iz Sakramenta i sa nekoliko poena načinio rezultatski preokret bio je bek Džejson Vilijams. Njemu se pridružio Dag Kristi koji je odradio lavovski deo posla u odbrani, a u napadu postigao ukupno 17 poena, uključujući možda i presudnu "trojku" za vođstvo "kraljeva" 97:92, minut i tri sekunde do poslednjeg zvuka sirene.


Predrag Stojaković

Predrag Stojaković, koji je tokom većeg dela susreta bio odlično čuvan, u završnici je nepogrešivo pogađao sa linije slobodnih bacanja. Vlade Divac nije bio pucački raspoložen, ali je to nadoknađivao svojim ogromnim iskustvom. U poslednjim minutima meča uhvatio je nekoliko ključnih lopti pod koševima, a minut i 33 sekunde pre kraja atraktivnim "zakucavanjem" podigao je vođstvo Sakramenta na 94:90, što je bio i početak kraja nadanjima igrača Feniksa da mogu da se dočepaju druge pobede u seriji.

Naredna utakmica se igra 2 maja u Feniksu.

*****

Kako su igrali naši?

Predrag Stojaković - za 37 minuta postigao je 21 poen (5/15 šut iz igre, 0/2 za tri poena, 11/12 sa linije slobodnih bacanja), imao je 8 skokova (4+4) i tri izgubljene lopte.

Vlade Divac - za 34 minuta postigao je 11 poena (4/12 šut iz igre, 1/1 za tri poena, 2/2 sa linije slobodnih bacanja), imao je 12 skokova (3+9), po tri asistencije i izgubljene lopte i jednu ukradenu loptu.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu