<< Nazad



 

 

Sakramento - Feniks 116:90

Divac blokira šut Kliforda Robinsona (Feniks)

Njujork, 26. aprila (Tanjug - agencije) - Predvođeni Predragom Stojakovićem, Krisom Veberom i Vladom Divcem "kraljevi" su se punom merom revanširali Feniksu za poraz u prvoj utakmici. Sakramento je slavio sa 116:90.

Drugi meč ovih rivala ni po čemu nije ličio na njihov sudar od pre tri dana. Već posle prvog poluvremena bilo je izvesno da će Sakramento izjednačiti rezultat, jer je na odmor otišao sa prednošću od 20 poena.

Poigravanje sa rivalom nastavljeno je i u trećem periodu, posle kojeg su "kraljevi" stekli "višak" od 32 koša. Takvo kretanje rezultata lako je razumeti ako se pogleda samo jedan parametar. U prvom susretu, naime, procenat šuta Sakramenta iznosio je 35 odsto, a u prve tri četvrtine današnjeg duela, čak 75 odsto.

U "razbijanju" odbrane Feniksa prednjačio je Stojaković, koji je sa 22 poena bio prvi strelac utakmice. Stojaković je bio veoma aktivan i u defanzivnim zadacima, uhvativši šest lopti.

Drugi strelac Sakramenta bio je Veber sa 19 koševa. Njegova statistika obogaćena je sa još devet skokova, pet asistencija, dve "rampe" i tri ukradene lopte.

Divac je susret odigrao na uobičajenom nivou. Uz deset koševa, imao je osam skokova, tri asistencije i dve "rampe".

Jedina svetla tačka u poraženom timu bio je Toni Delk koji je utakmicu završio sa 14 poena.

Treća utakmica dva tima igra se u nedelju, a domaćin je Feniks.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu