<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Rusija (mladi) 2:2

Beograd, 25. aprila (Tanjug) - U zaostaloj utakmici drugog kola prve kvalifikacione grupe mladih reprezentacija (fudbaleri do 21 godine), danas su u Beogradu reprezentacije Jugoslavije i Rusije igrale nerešeno 2:2(1:0).

Utakmica je odigrana na Stadionu "Obilića" pred oko 1.500 gledalaca, a sudio je Volkvarc iz Danske.

Strelci: Marković u 19. i Dudić u 83. minutu za Jugoslaviju, a Gognjijev u 51. i 76. za Rusiju.

Žuti karton: Bazajev (Rusija).

JUGOSLAVIJA: Avramov, Marković, Popović, Dudić, Martinović, Đorđević, N. Brnović (Markoski), B. Brnović, Ilijev (Delibašić) i Bošković (Jolović).

RUSIJA: Mandrikin, Kuzmin, Samojlov, Ignasevič, Berezucki (Pimenov), Grišing, Gognjijev, Bazajev (Ismailov), Trifonov i Bulikin (Aršavin).

Mladi jugoslovenski reprezentativci imali su sjajnu priliku da već danas obezbede prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi. Najvećeg rivala, izabrani tim Rusije, imali su "u šaci" u prvih dvadesetak minuta utakmice, a onda, neočekivano stali. Na kraju, grčevito su se borili, i ipak, izborili za "remi".

Početak susreta bio je obećavajući za naš tim. Već u uvodnim minutima bilo je primetno da su jugoslovenski fudbaleri ušli u ovaj meč sa samo jednim ciljem. Što pre doći do protivničkog gola. S druge strane, Rusi su igrali sa pojačanim srednjim redom, čekajući povoljnu priliku za kontranapad. Takva prilika nije im se ukazivala, jer su "plavi" vršili snažan pritisak već na protivničkoj polovini terena. Napadači Bojan Brnović i Ivica Ilijev lako su rešavali situacije u kojima su se nalazili i "gol je visio u vazduhu".

To se i dogodilo u 19. minutu kada se Ilijev oslobodio dvojice protivničkih igrača, kojima nije preostalo ništa drugo do da ga, na nepropisan način zaustave.

Slobodan udarac sa 25 metara izveo je Marković i Jugoslavija je povela. Udarac je bio toliko precizan da odličnom golmanu Rusije Mandrikinu, i pored intervencije, nije preostalo ništa drugo osim da loptu izvadi iz mreže.

Usledilo je, nažalost, ono što je već odavno boljka jugoslovenskog fudbala. Umesto da nastave sa atacima ka golu rivala, "plavi" su se, po ugledu na starije, zadovoljili postignutim. Njihova preokupacija postala je čuvanje sopstvene mreže. Takva orijentacija, možda, bi "prošla" kod timova sa slabijim rejtingom, ali ne i kod Rusa.

Kazna je stigla vrlo brzo. Već početkom drugog poluvremena kada je svima na stadionu "Obilića" postalo jasno da su ciljevi dve reprezentacije potpuno različiti. Naše, da sačuva mrežu, a Rusa da postignu gol. Razumljivo, cilj su ostvarili Rusi. U 51. minutu, posle sjajnog prodora Aršavina po desnoj strani, Gognjejevu je preostalo samo da materijalizuje učinak saigrača.

Izjednačenje nije "opametilo" mlade Jugoslovene, pošto je Gognjejev već u sledećem minutu imao novu šansu. Čak ni pokušaji selektora Nikole Rakojevića, da izmenama, promeni nešto nisu urodili plodom. Strah se uvukao među naše reprezentativce, a prilike Rusa ređale su se jedna za drugom. U 66, 68, 70. i 72. minutu samo su sreća i golman Avramov sačuvali "plave".

Kako sreća ne traje večno, tako se i dogodilo da Rusi, ipak, postignu drugi gol. Trifonov je, u 76. minutu, poslao upotrebljiv centaršut, na pravom mestu ponovo je bio Gognjiev i Rusija je stekla ogroman kapital.

Do izjednačenja naš tim je stigao sedam minuta pre kraja susreta. Marković je izveo korner sa desne strane, golman gostiju Mandrikin, valjda prvi put pogrešio na utakmici, jer ga je lopta preleta, i došla do Dudića koji ju je glavom smestio u mrežu.

Jugoslavija je "iščupala" bod koji je ostavlja u trci za jedno od prva dva mesta, ali, igrom nije zadovoljila. Ukoliko ima nameru da ostvari cilj, naš tim mora, pre svega, prestati sa rasprodajom bodova kod kuće. Jer, posle Švajcaraca i Rusi su našim reprezentativcima "otkinuli" dva boda u Beogradu.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu