<< Nazad



 

 

JUGOSLAVIJA - Rusija 0:1

Titov (na zemlji, Rusija) i Jokanović u duelu

Blic, 26. april

Ž. Babović

Beograd, 25. april - Uvertira za utakmicu sa Rusijom nije bila ni malo ružičasta za selektora Milovana Đorića i njegove izabranike. Prvo je Predrag Mijatović, zbog toga što nije najavljen u startnoj postavi, spakovao kofere u hotelu Jugoslavija, pozdravio se sa igračima i rekao zbogom reprezentaciji Jugoslavije. Da nevolja bude veća pobrinuo se, ni kriv ni dužan, oficijelni spiker stadiona Crvene zvezde kada je pet minuta pre početka meča najavio da Savo Milošević ostaje u svlačionici, iako je upisan u protokol i da će njegovo mesto u timu zauzeti Goran Drulić. Vest je obradovala deo publike ali verovatno ne i selektora koji je morao da od prvog minuta utakmice sa Rusima šansu pruži „tandemu za novi milenijum" Kežman-Drulić.

Plavi su inače meč počeli sa Dudićem, Đukićem, Mihajlovićem i Krstajićem u odbrambenoj liniji, Lazetićem, Tomićem, Jokanovićem i Bunjevčevićem u vezi i Kežmanom i Drulićem u napadu. Prvu ozbiljnu priliku „plavi" su imali u 8. minutu kada je Slaviša Jokanović pokrenuo akciju, Kežman i Lazetić su razmenili pasove, ovaj drugi je uleteo u kazneni prostor, šutirao ali je golman Nigmatulin bio na mestu.


Goran Drulić (plavi dres)
je promašio šansu utakmice

Dva minuta kasnije u istoj situaciji bio je i Kežman ali lopta ponovo nije htela u mrežu. Naredne dve dobre prilike imao je Goran Drulić ali je prvi put promašio nabačenu loptu a u drugom navratu umesto da je dočeka na nogu pucao je glavom i promašio. Ozbiljnu priliku Rusi su imali u 17. minutu, bila je to fenomenalna šansa za Titova iz akcije koja nije mnogo obećavala, usledio je snažan šut ali je lopta preletela gol.

U povremenim talasima jugoslovenski fudbaleri stvorili su nekoliko dobrih prilika.

Šansu da se proslavi imao je Goran Drulić, dva-tri puta našao se u lepim prilikama da savlada golmana Higmatulina koji se posebno istakao u 71. minutu, odbranivši udarac sa desetak metara.

"Bila je to teška utakmica u kojoj je naš srednji red bio potpuno nadigran. Doduše, imali smo u periodu između 46. i 60. minuta susreta niz prilika, ali, na žalost, ni jednu nismo uspeli da iskoristimo ... Ostavku na položaj selektora fudbalske reprezentacije Jugoslavije podneću kad to ja budem hteo, a ne kad to drugi priželjkuju. Pre mene ostavke bi trebalo da podnesu i neki drugi, ali o tome neću sad da pričam ...Ono što sad znam je da neću odustati od podmlađivanja reprezentacije. Učiniću to, ako ni zbog čega drugog, onda zato što moram prokrčiti put nekom novom selektoru za sledeće kvalifikacije. Jer, vraćanje starih asova u državni tim je, po mojoj proceni, pogubno za naš fudbal, a ne samo za reprezentaciju" (Milovan Đorić, selektor jugoslovenske reprezentacije).

Minut posle gosti su poveli: posle centaršuta sa desne strane Besčasni je glavom šutirao ka našem golu i savladao Sašu Ilića koji je ostao na gol liniji. U tom periodu igre Đorić je sa terena povukao oba napadača umesto Kežmana ušao je Predrag Đorđevića a umesto Drulića Dejan Stanković. Po izlasku sa terena oba napadača su ispraćena velikim aplauzom.

Do kraja meča Besčasnik je propustio idealnu priliku sa desetak metara.

*****

JUGOSLAVIJA - Rusija 0:1 (0:0)

Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 45.000. Sudija: Konrad Plauc (Austrija) 8. Žuti kartoni: Đorđević, Jokanović (Jugoslavija), Drozdov i Onopko (Rusija). Strelac: Besčasni u 72. minutu.

JUGOSLAVIJA: S. Ilić, Dudić, Krstajić, Jokanović, Đukić, Bunjevčević, Lazetić, Tomić, Drulić (od 73. minuta Stanković), Kežman (od 62. minuta Đorđević), Mihajlović.

RUSIJA: Higmatulin, Kovtun, Drozdov (od 46. minuta Tetradže), Alejničev, Gusev (od 87. minuta Semak), Čuganov, Onopko, Koklov, Titov, Mostovoj, Fedkov (od 46. minuta Besčasni). Igrac utakmice: Vladimir Bescasni.

*****

Dosadašnji rezultati u grupi 1: Švajcarska - Rusija 0:1, Luksemburg - JUGOSLAVIJA 0:2, Farska Ostrva - Slovenija 2:2, Švajcarska - Farska Ostrva 5:1, Luksemburg - Slovenija 1:2, Rusija - Luksemburg 3:0, Slovenija - Švajcarska 2:2, JUGOSLAVIJA - Švajcarska 1:1, Rusija - Slovenija 1:1, Luksemburg - Farska Ostrva 0:2, Slovenija - JUGOSLAVIJA 1:1, Rusija - Farska Ostrva 1:0, Švajcarska - Luksemburg 5:0, JUGOSLAVIJA - Rusija 0:1.

Tabela Prve grupe

         1. Rusija         5  4  1  0   7:1   13
         2. Švajcarska     5  2  2  1  13:5    8
         3. Slovenija      5  1  4  0   8:7    7
         4. JUGOSLAVIJA    4  1  2  1   4:3    5
         5. Farska Ostrva  4  1  1  2   5:8    4
         6. Luksemburg     5  0  0  5   1:14   0

*****

RANIJE



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu