<< Nazad



 

 

Hemofarm - FMP Železnik 76:74

Vršac, 23.aprila (Tanjug) - U drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa prvenstva države za košarkaše večeras je u Vršcu domaći Hemofarm savladao FMP Železnik iz Beograda sa 76:74 (21:23, 24:17, 18:15, 13:19).

U sportskom centru "Milenijum", pred oko 3.500 gledalaca, sudili su: Bubalo i Dimitrijević, obojica iz Beograda.

Hemofarm: Popović, Jankovski, Ćirić, Stefanović 10. Peković 18, Savić 11, Đogo 5, Vidačić, 15, Vučinić 11, Zečević 6, Ivanović, Brkić.

FMP Železnik: Matić 3, Mandić, Zoroski 4, Šekularac 16, Pištoljević 3, Radmanović 14, Peković, Smiljanić, Nikolić 22, Marjanović, Aškrabić 12, Timotić.

U veoma uzbudljivoj i kvalitetnoj utakmici, neizvesnoj do samog kraja, košarkaši Hemofarma uspeli su da pobedom obezbede mogućnost da u trećoj utakmici u Beogradu izbore plasman u polufinale ovogodišnjeg plej-ofa.

Večerašnja utakmica u Vršcu imala je mnogo sličnosti kao prethodna u Beogradu. FMP Železnik je dobro počeo susret i posle nekoliko minuta igre Beograđani su vodili sa 6:0. Vrščani su uspeli da srede svoje redove, ali ne i da preokrenu rezultat u svoju korist (21:23).

U nastavku susreta ekipa Hemofarma je uspela da izjednači rezultat preko mladog Stefanovića, a zatim je Peković prvi put doveo Hemofarm u vođstvo. U finišu druge četvrtine, serijom od 9:0 Hemofarm je preokrenuo rezultat, pa su na na pauzi Vrščani otišli sa pet poena prednosti.

Početkom treće četvrtine domaći su stekli najveću prednost (57:40). Tada je trener gostiju Aca Petrović prešao na zonsku odbranu, što je dalo rezultate, jer su Beograđani uspeli da nadoknade minus od 17 poena.

U neizvesnoj završnici, samo dvadesetak sekundi pre kraja susreta, Šekularac je "trojkom" smanjio vođstvo Hemofarma na samo četiri poena (74:70). Međutim, košarkaši Hemofarma uspeli su da sačuvaju minimalnu prednost i na na kraju zasluženo trijumfuju - 76:74.

Po završetku susreta trener FMP Železnika Aca Petrović je rekao:

"Večeras su košarkaši Hemofarma ostvarili zasluženu pobedu. Bez obzira na slabu igru moje ekipe, Vrščani su maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena i veoma dobro igrali. Iako se trener Beograđana Lukajić žalio na umor svoje ekipe, večeras to u igri Vrščana nije bilo primetno".

Željko Lukajić, trener Hemofarma, ovako je ocenio večerašnju utakmicu:

"I ovaj meč bio je sličan kao i prethodni. Uostalom, kao i svi susreti sa FMP-om, neizvesni do samog kraja. Čestitam mojim igračima na prikazanoj igri i zalaganju. Izborili smo i treću utakmicu. Nadam se da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage, kako bi se, i u sledećoj utakmici, publici u Železniku prikazali u najboljem svetlu.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu