<< Nazad



 

 

Fadi Vintertur - JUGOVIĆ 27:27 (12:14)

Politika, 22. april

Vintertur, ŠVAJCARSKA, 21. april - Rukometaši kaćkog Jugovića izvanrednom igrom obezbedili su u prvom meču finala "Kupa izazova" u gostima nerešen rezultat protiv Fadia iz Vintertura - 27:27 (12:14) i sada sa velikim šansama očekuju iduće subote u svom "hramu" u Kaću priliku da sebi prvi put, a našem klupskom rukometu posle dužeg vremena obezbede evropski trofej.

Kaćani su protiv šestostrukog prvaka Švajcarske ušli u susret hrabro i beskompromisno i kontrolisali i igru i rezultat svih 60 minuta. Sjajno je odigrala odbrana na čelu sa reprezentativnim golmanom Šterbikom (odbranio mnogo teških udaraca i dva sedmerca), a ubitačni kontranapad je bio prava mora za domaći tim. Izvanredni Boško Rudić sa 10 pogodaka i Goran Aleksić, petostruki strelac, potpomognuti ostalim takođe odličnim saigračima, gotovo sve vreme su uspevali da svom timu održavaju prednost od dva-tri gola razlike.

Sredinom nastavka Jugović je imao i četiri gola prednosti, a onda su domaći igrači u finišu izjednačili i minut pre kraja i poveli sa 27:26. Srećom Jokić je iz brzog kontranapada izjednačio na 27:27, a Šterbik je u poslednjem napadu Vintertura (dva igrača manje za goste), uspešno zaustavio udarac Lingera, pa je na kraju ostalo nerešeno 27:27, što je rezultat koji i te kako odgovara našem timu.

Dvorana OIL. Gledalaca: 1.800. Sudije: Beno i Jančik (Slovačka). Sedmerci: Vintertur 4 (2), Jugović 2 (2). Isključenja: Vintertur 6, Jugović 14 minuta. Crveni karton (3 puta dva minuta): Gvozdenović (Jugović).

FADI: Ostevald, Dobler, Liniger 2, Vaš 3, Štauber, Difenbah, Čo 6, Ganc, Kang 5 (1), Cimštajn 4, Perkovac 6 (1), Študer 1.

JUGOVIC: Šterbik, Vergić, Gvozdenović 2, Arsenić 5 (1), Savić, Todorović, Doder 4, Jokić 2 (1), Krivokapić 2, Mirković, Despotović 2, Rudić 10.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu