<< Nazad



 

 

Bez Jugovića protiv Rusije

Beograd, 22. aprila (Tanjug) - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije nastavila je prireme za kvalifikacionu utakmicu protiv Rusije, 25. aprila u Beogradu, u nekompletnom sastavu.

U toku dana očekuje se da se selektoru Milovanu Đoriću jave i preostalih šest fudbalera koji su sinoć bili zauzeti klupskim obavezama.

Na današnjoj konferenciji za novinare saopšteno je da Vladimir Jugović, iskusni igrač milanskog Intera, definitivno neće moći da se stavi na raspolaganje Đoriću, jer njegova povreda iziskuje nekoliko dana mirovanja.

- Planirao sam da Jugović igra od početka utakmice. On je za nas dragocen igrač, ali sada moramo tražiti drugo rešenje. Imam nekoliko kandidata za to mesto. U naredna dva-tri dana ću se odlučiti ko će zameniti Jugovića - rekao je Đorić.

Jugoslovenski selektor je istakao da zbog Jugovića neće menjati koncepciju igre "plavih" već samo traži najbolje rešenje.

- Sastav našeg tima već imam u glavi. To sam uradio sam, bez konsultacija, ali ću pravi sastav saopštiti tek uoči utakmice. Uostalom, ni kolega iz Rusije Oleg Romancev neće se izjašnjavati pre srede - ističe Đorić.

- Imamo dovoljno informacija o ruskoj reprezentaciji. Znamo da ni Romancev, kao ni mi, nije bez probelema i briga. Za nas ne može igrati Jugović, a saznali smo da je u ruskom sastavu povređen Karpin - kaže Đorić.

Posle iznenadnih problema sa povredama igrača jugoslovenski selektor smatra da će pobeda pripasti reprezentaciji koja ispolji više strpljenja.

- Romancev je pozvao još jednog napadača, ali mislim da će Rusija u Beogradu igrati samo sa jednim "špicem" i pojačanim srednjim redom. Zato i mi moramo utvrditi našu igru u manevru - kaže Đorić.

Rasploženje u reprezentaciji, prema rečima Đorića, je odlično iako pored povrede Jugovića smanjenim intenzitetom radi i Savo Milošević. On oseća bol u nozi, ali njegova povreda nije zabrinjavajuća.

Jugoslovenska reprezentacija će večeras imati otvoreni trening na stadionu Crvene zvezde, a Đorić će prvi put na raspolaganju imati sve fudbalere.

*****

RANIJE



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu