<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 2:1

Duel Drulića (desno, Crvena zvezda) i Bajića

Beograd, 14. aprila - U derbi meču 25. kola prvenstva Jugoslavije u fudbalu danas je u Beogradu Partizan, na svom terenu, pobedio gradskog rivala Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:1).

Na stadionu Partizana, po prohladnom ali prijatnom vremenu za igru, u prisustvu oko 30.000 gledalaca, susret je odlično vodio Dragan Delević iz Beograda.

Strelci: Saša Ilić u 23. i Ivica Iliev u 57. za Partizan, a Drulić u 44. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Saveljić, Ćirković, Radaković (Partizan), Ilić, Pjanović i Glogovac (Crvena zvezda).

Crveni karton: Slavoljub Muslin (Crvena zvezda, trener) u 45. minutu.

PARTIZAN: Radaković, Jeremić, Ćirković, Saveljić, Bajić, Duljaj, Trobok, Ivić (Vukić), Ilić, Bečanović (Delibasić), Iliev (Peković).

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Marković, Lalatović, Lerinc, Glogovac, Bunjevčević, Gvozdenović, Ilić, Drulić, Pjanović, Bošković (Aćimović).

Posle velike i neizvesne borbe fudbaleri Partizana uspeli su da savladaju velikog rivala Crvenu zvezdu i učine borbu za titulu veoma neizvesnom.

Crvena zvezda je u većem delu susreta dominirala terenom, stvarala više šansi, ali su "crno-beli" bili konkretniji u napadu, što im je na kraju donelo i dragocenu pobedu.

U meču sa "crveno belima" trener Partizana Ljubiša Tumbaković napravio je jednu taktičku novinu. Naime, sa sredine terena Igor Duljaj premešten je da igra po levoj strani uz aut-liniju. Tumbaković je time želeo da preduhitri veoma brze napade po desnoj strani koju forsira desni bek Crvene zvezde Marjan Marković. Ovaj se potez pokazao kao veoma zreo.

Trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin je od početka susreta pokazivao za njega neuobičajeno veliku nervozu, koja je kulminirala u poslednjem minutu prvog poluvremena. Posle jednog prekršaja u korist Partizana, strateg "crveno-belih" je uleteo u teren, krenuo prema sudiji Deleviću, ali je zaustavljen na vreme da ne napravi veći incident. Delević je Muslinu za ulazak na teren i bujicu uvredljivih reči sasvim opravdano pokazao crveni karton.

"Opet smo na nuli, sve je otvoreno, mada i dalje Zvezda ima prednost zbog ubedljivije pobede u prvom derbiju. Ipak, najvažnije je da smo sada ponovo u trci što sigurno ne bi bio slučaj da su komšije uspele da nas pobede jer ne verujem da bi izgubili šest bodova viška" (Radovan Radaković, golman Partizana).

"Zaslužio sam isključenje i prihvatam svu krivicu za poraz! Nisam mogao da izdržim sudijsku nepravdu, ušao sam na teren i opravdano dobio crveni karton... Moji igrači su dokazali da su najbolji i da ne postoji kriza igre! Nažalost, nismo imali sreće da dobru partiju krunišemo pobedom, međutim u ovom meču nije sve zavisilo samo od nas ..." (Slavoljub Muslin, trener Crvene zvezde).

U timu Partizana najbolji utisak ostavio je golman Radovan Radaković koji je nekoliko puta, a naročito u finišu susreta, bravurozno intervenisao. Osim toga u 50. minutu je uspeo i da odbrani jedanaesterac Branku Boškoviću.

Kod gostiju najbolji utisak ostavio je reprezentativac Goran Drulić.

*****


Zaštitni znak derbija:
Neredi na prilazu stadionu Partizana

Lekarsku pomoć zatražilo 46 navijača

Beograd, 14. aprila (Tanjug) - Zbog povreda u tuči pristalica fudbalskih klubova "Crvene zvezde" i "Partizana", 46 navijača je zatražilo lekarsku pomoć a dvojica su zadržana na Neurohirurškom odeljenju Urgentnog centra, saznao je večeras Tanjug u toj bolnici.

Prema rečima dežurnih u beogradskom Urgentnom centru, navijači zadržani na lečenju nisu u životnoj opasnosti, a ostali povređeni pušteni su kućama posle ukazane prve pomoći.

Pristalice dva najpopularnija jugoslovenska fudbalska kluba sukobile su se sat pre početka utakmice u blizini stadiona "Partizana". U tuči je učestvovao veliki broj simpatizera oba kluba, a najratoborniji su koristili bejzbol palice, metalne šipke, cigle, kamenice i staklene flaše.

Tom prilikom razbijeno je i nekoliko izloga na lokalima poslovnog centra stadiona, a tuču je okončala intervencija policije.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu