<< Nazad



 

 

Slovenija - Jugoslavija (mladi) 1:2

Dravograd, SLOVENIJA, 27. marta (Tanjug) - Jugoslavija je danas u Dravogradu pobedila domaćina Sloveniju sa 2:1 (1:0), u utakmici 1. grupe kvalifikacija za učešće na prvenstvu Evrope za mlade fudbalere (igrači do 21 godine).

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Jugoslavija igra 24. aprila u Beogradu protiv Rusije.

Pred oko 4.000 gledalaca, sudio je Austrijanac Bruger.

Strelci: Koren u 87. za Sloveniju, a B. Brnović u 21. i 82. minutu za Jugoslaviju.

Žuti kartoni: Barut, Mlakar, Žnuderl, Gobec (Slovenija), Karić, Vučićević, Dudić (Jugoslavija).

SLOVENIJA: Murko, Sankovič, Starič, Pokorn, Brulc, Radosavljević (Žnuderl), Kokot, Koren, Gobec, Mlakar (Pekič), Barut (Lavrič).

JUGOSLAVIJA: Avramov, Marković, Karić (Popović), Đorđević, Martinović, Dudić, N. Brnović, B. Brnović, Delibašić (Nikezić), Vučićević (Nuhi), Bosković.

Bolje uvertire pred sutrašnji susret seniorskih reprezentacija Slovenije i Jugoslavije u Ljubljani nije moglo biti.

"Plave" nade su u Dravogradu ostvarile pun pogodak nad vršnjacima domaćina, čime su nadoknadili manjak "planiranih" bodova posle nerešene igre sa Švajcarcima, prošle subote u Novom Sadu.

Mladi slovenački i jugoslovenski fudbaleri su odigrali vrlo dobru utakmicu. Igralo se otvoreno, borbeno, i bez kalkulacija, a obe ekipe su propustile još po nekoliko povoljnih prilika da zatresu protivničku mrežu.

"Plavi" su zasluženo došli do cilja pogocima snalažljivog Bojana Brnovića, koji je najpre u 21. minutu krunisao bolju igru svoje ekipe tokom prvog poluvremena, da bi u nastavku obezbedio trijumf 82. minutu, u jeku ofanzive protivnika.

Koren je tri minuta pre kraja samo ublažio poraz Slovenaca, iako su "zmajčeki" u tom periodu bili nadmoćniji i opasniji, nastojeći svim silama da naprave preokret.

Jugosloveni su igrali vrlo dobro u odbrani i na sredini terena i to je bio ključ uspeha izabranika selektora Nikole Rakojevića. Požrtvovani "plavi" umeli su na kraju da sačuvaju stečenu prednost, pa sada s mnogo više samopouzdanja iščekuju predstojeći važan susret sa Rusima u Beogradu.

Najbolji u reprezentaciji Jugoslavije, uz strelca Bojana Brnovića, bili su Dudić, Martinović, Marković, Đorđević i Bošković, dok su se kod domaćina istakli Koren, Brulc, Sankovič i Kokot.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu