<< Nazad



 

 

Divac i Stojaković u još jednoj humanoj misiji

Njujork, 26. mart (agencije) - Košarkaški asovi iz republika bivše Jugoslavije koji igraju u NBA ligi vodiće početkom leta u italijanskom gradu Trevizu kamp za mlade košarkaše Jugoslavije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Makedonije, saopšteno je u ponedeljak u sedištu Ujedinjenih nacija.

Kamp pod nazivom "Košarka bez granica" zajednički organizuju UNDCP (Program UN za kontrolu droga), FIBA, NBA i italijanski košarkaški klub Beneton. Svaka od pet država na teritoriji prethodne Jugoslavije poslaće po desetoricu igrača između 12 i 14 godina, koji će u kampu u Trevizu provesti tri dana, od 29. juna do 2. jula. Pored košarke, ovi mladi igrači će učiti i o štetnosti uzimanja droge.


Toni Kukoč

"Ovaj kamp će biti sjajna stvar za decu koja ponekad nemaju šansu da uživaju u košarci na način na koji to mogu deca u Americi", izjavio je povodom ovog projekta Vlade Divac, koga su Ujedinjene nacije proglasile za "Ambasadora dobre volje" za borbu protiv droge.


Predrag Stojaković

Svih devet predavača su iz republika bivše Jugoslavije. Pored Vlade Divca (Sakramento), u kampu će predavati: Predrag Stojaković (Sakramento), Dragan Tarlać (Čikago), Aleksandar Radojević (Denver) - svi Jugoslavija, zatim Toni Kukoč (Atlanta), Žan Tabak (Indijana), Dalibor Bagarić (Čikago), Bruno Sundov (Indijana) - svi Hrvatska, i Radoslav Nesterović (Minesota) - Slovenija.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu