<< Nazad



 

 

Jokanović igra od prvog minuta

Bled, SLOVENIJA, 26. marta (Tanjug) - Fudbalska reprezentacija Jugoslavije je danas, posle prijatnog jednočasovnog leta do Ljubljane, produžila autobusom na Bled, gde će se naredna tri dana pripremati za utakmicu protiv Slovenije, u kvalifikacijama za učešće na prvenstvu sveta 2002. godine.

Selektor "plavih" Milovan Đorić je u prisustvu dva najstarija igrača državnog tima, Miroslava Đukića i Slaviše Jokanovića, održao konferenciju za jugoslovenske izveštače odmah po dolasku u Bled.

"Neću 'tumbati' tim koji je igrao protiv Švajcarske, ali će biti izmena. U srednjem redu će sigurno zaigrati Slaviša Jokanović, a pojačaćemo i odbranu. Promene bi trebalo da donesu kvalitet za predstojeću utakmicu", izjavio je Đorić.

Jugoslovenski selektor je najavio da će naš tim "jurišati na pobedu, da ne bi izgubio utakmicu".

"Kada se igra na nerešeno, onda se obično doživi poraz. Mi ćemo protiv Slovenaca napraviti jaku odbrambenu liniju, koju ćemo upotpuniti kvalitetnim skakačem. Slovenci su veoma opasni u prekidima, jer imaju sjajnu skok igru", rekao Đorić.

Selektor smatra da bi naši reprezentativci trebalo da igraju agresivno, da protivnika napadaju još na polovini terena, a potom u brzoj izmeni lopte dođu do gola.

"Moramo se obezbediti od njihovog najjačeg oružja, a to su prekidi. Smatram da nam Slovenci ne mogu nogom ubaciti loptu u mrežu. Zahović je odličan izvođač slobodnih udaraca, a polovina tima sjajno igra glavom", ističe Đorić.

Jugoslovenski stručnjak naveo je da Slovenija ima tri kvalitetna napadača, Zahovića, Rudonju i Pavlina, ali "da su i drugi opasni".

"Najopasniji je Zahović. On je lukav i nepredvidiv, ne igra ni špic, ni sredinu terena, ali koristi međuprostor i veoma vešto postiže golove. Sjajno šutira levom nogom", kazao je Đukić, inače klupski drug Zahovića u španskoj Valensiji.

Đorić smatra da će predstojeći susret Slovenije i Jugoslavije karakterisati duel igra.

"Slovenija je tu veoma jaka. Pored toga, naši protivnici igraju timski, mnogo trče i imaju individualni kvalitet", ocenio je on.

Jugoslovenski selektor je, međutim, siguran da Slovenci ne mogu iznenaditi naš tim na taktičkom planu.

"Dobro poznajem njihov kadrovski potencijal. Dobili su novog fudbalera, Bulajića, koji igra u Nemačkoj, dok će Vugdalić zameniti Milinovića, koji će izostati zbog dva žuta kartona", naveo je Đorić.

Odgovarajući na pitanje ko ima veće šanse u predstojećem susretu, jugoslovenski selektor je naveo:

"Gubitkom samo jednog boda Slovenija ispada iz trke, a za nas ne bi bilo dobro da izgubimo, jer smo na početku kvalifikacija. Obe ekipe su izložene velikom pritisku i ko bude ispoljio više mirnoće biće bliži pobedi", kazao je Đorić.

Đukić i Jokanović su dodali da će reprezentacija Slovenije biti jako motivisana u predstojećoj utakmici.

"Tako je bilo i na Evropskom prvenstvu u Belgiji, kada su nas potpuno nadigrali. Čini mi se da su oni tada bili bolje psihološki pripremljeni, iako ih nismo potcenili", rekao je Đukić.

Jokanović je podsetio da je Jugoslavija u Belgiji, posle vođstva Slovenije sa 3:0, napravila pravi podvig time što je izjednačila rezultat.

"Njihov najbolji igrač, Zahović, sada je zreo fudbaler, koji je nastupao za poznate klubove i odigrao puno teških utakmica. Osim toga, Slovenija na klupi ima Srećka Kataneca, po meni jednog od najboljih učenika Vujadina Boškova i Ivice Osima", ocenio je Jokanović.

Jugoslovenska reprezentacija će danas trenirati u Kranju, a svi treninzi, prema rečima selektora Đorića, biće zatvoreni za javnost.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu