<< Nazad



 

 

Aćimović okončao Zvezdine muke

Beograd, 11. aprila (Tanjug) - Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Jugoslavije pošto su danas u polufinalnim utakmicama pobedili Obilić, odnosno Mladost iz Apatina.

Partizan je, kao gost, pobedio Obilić sa 5:2. Utakmica je odigrana pred oko 3.500 gledalaca, a golove su postigli Filipović u 69. i Simonović u 84. za Obilić, a Ivić u 19, Ilijev u 23. i 78, Bečanović u 55. i Delibašić u 70. minutu za Partizan.

Crvena zvezda je na svom stadionu pobedila apatinsku Mladost sa 3:2, a strelci su bili Gvozdenović u 39, Drulić u 43. i Aćimović u 83. (jedanaesterac) za Crvenu zvezdu, a Ćirić u 14. i Kekić u 45. (jedanaesterac) minutu za Mladost.

RANIJE...

Partizan gost Obilića u polufinalu

Beograd, 7. april - Danas su žrebom određeni polufinalni parovi Fubalskog Kupa Jugoslavije. Igra se jedna utakmica, a termin je 11. april.

CRVENA ZVEZDA (Beograd) - MLADOST (Apatin)
OBILIĆ (Beograd) - PARTIZAN (Beograd)

RANIJE...

4. april - četvrtfinale fudbalskog Kupa Jugoslavije

Banatski Dvor: BUDUĆNOST - CRVENA ZVEZDA (Beograd) 1:1 (0:0). Posle izvođenja jedanaesteraca Crvena zvezda je pobedila sa 6:5. Strelci iz igre: Tintor (85) za Budućnost, Bunjevčević (59) za Crvenu zvezdu. Penali: Miljković, Ćurčić, Šarčević i Milošević bili su strelci za Budućnost, dok je šut Tintora odbranio golman Aleksandar Kocić. U ekipi Crvene zvezde precizni su bili Drulić, Ilić, Matijašević, Lerinc i Bunjevčević.

Gledalaca: 3000. Žuti kartoni: Bunjevčević i Ilić (Crvena zvezda).

BUDUĆNOST: Tarana, Fuđa, Egredžija, Šarčević, Tintor, Mojsić, Milošević, Vasić (Vukašinović), Janjatović (Đorić), Miljković, Salma (Ćurčić).

CRVENA ZVEZDA: Kocić, Marković (Matijašević), Vitakić, Đenić, Glogovac, Bunjevčević, Lerinc, Ilić, Drulić, Aćimović (Gvozdenović), Jelić (Stevanović).

Banatski Dvor, 4. aprila (Tanjug) - U izuzetnom fudbalskom ambijentu, pred prepunim gledalištem, Budućnost i Crvena zvezda su odigrali ne toliko kvalitetnu, koliko uzbudljivu utakmicu. Beograđani su najvećim delom susreta imali terensku inicijativu, ali nadmoćnbost nisu uspeli da krunišu.

Kada su aktuelni državni prvaci poveli pogotkom Bunjevčevića u 59. minutu, činilo se da je pobednik odlučen.

Međutim, domaćin se nije predavao, i požrtvovanom igrom protiv favorizovanog rivala uspeo da preko Tintora izjednači rezultat pet minuta pre završetka.

Kod izvođenja jedanaesteraca "crveno beli" su bili smireniji i precizniji. Zanimljivo je da je golman Kocić odbranio udarac strelca iz regularnog dela meča Tintora.

*****

Beograd: PARTIZAN - ČUKARIČKI (Beograd) 3:2 (2:0). Strelci: Iliev (9, 25) i Nedović (66-11m) za Partizan, I. Dudić (65) i Miljanić (73) za Čukarički.

U polufinale fudbalskog Kupa Jugoslavije plasirale su se ekipe Obilića, Mladosti, Crvene zvezde i Partizana. Žreb polufinalnih parova obaviće se u petak, 9. aprila.

RANIJE...

7. mart - četvrtfinale fudbalskog Kupa Jugoslavije

Beograd: OBILIĆ - HAJDUK (Kula) 4:0 (1:0). Strelci: Vujačić (6), Đorđević (65), Filipović (85) i Vidojević (90).

Apatin: MLADOST - ZETA (Golubovci) 3:1 (3:0). Strelci: Kozić (15) i Ćirić (28, 45) za Mladost, Linta (79) za Zetu.

Ranije vesti


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu