<< Nazad



 

 

Divac i Bodiroga rekli "da", Đorđević "ne", Rebrača "možda"

Umoran: Aleksandar Đorđević

Beograd, 7. marta (agencije) - Selektor muške košarkaške reprezentacije Jugoslavije Svetislav Pešić saopštio je na današnoj pres konferenciji da u selekciji Jugoslavije na Evropskom prvenstvu, koje će se septembra ove godine održati u Turskoj, neće biti njenog dugogodišnjeg plejmejkera Aleksandra Đorđevića.

Đorđević je svoj izostanak opravdao činjenicom da će posle napornih utakmica ove sezone biti isuviše fizički i psihički iscrpljen da bi se kvalitetno pripremio za takmičenje koje čeka reprezentaciju.

"Pod znakom pitanja je i učešće Željka Rebrače. Svima je poznato da je Rebrača još prošle godine istakao da posle Olimpijskih igara želi da se malo odmori. U nedavnom razgovoru, koji sam obavio s njim, dodao je da je vrlo blizu odluke o odlasku u najjaču košarkašku ligu sveta (NBA). Nije, međutim, još definitivno rekao "ne". Dogovorili smo se da sačekamo. Da ne žurimo, jer liga je još u toku. Sigurno je samo da ja na njega najozbiljnije računam", rekao je Pešić.

Pešić je dodao da je, od kako je stupio na novu dužnost, obavio razgovore sa skoro svim dosadašnjim reprezentativcima.

"Razgovarao sam sa svim igračima, ali i sa trenerima. Bili su to dobri razgovori. Puno stvari sam čuo, saznao i razumeo. Sakupio sam lepu bazu podataka, tako da znam šta treba da radim.

Iz svih tih razgovora saznao sam da neki igrači žele da igraju, ali ne mogu. To je slučaj sa Đorđevićem. S druge strane, u više navrata Divac je potvrdio da će igrati za reprezentaciju. Isti je slučaj i sa Dejanom Bodirogom koji se nije premišljao ni jednog trenutka. Želju da igraju za nacionalni tim, takođe, su izrazili i Milan Tomić i Dušan Vukčević", sumirao je, ukratko, kadrovsku problematiku Pešić.

Savezni selektor se u nastavku konferencije za novinare osvrnuo i na žreb za EP:

"Dobili smo grupu koja može, ali i ne mora da nas interesuje. Sve što je bitno dešavaće se posle utakmica u grupi",

rekao je Pešić, stavljajujući na taj način svima do znanja da tu fazu takmičenja smatra, praktično, "preskočenom".

"Po mom mišljenju favoriti u našoj grupi su Jugoslavija i Hrvatska. Šta će se dalje dešavati, videćemo. U ovom trenutku u Evropi postoji osam reprezentacija koje su kandidati za medalju. Mi smo, svakako, među njima", konstatovao je Pešić.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu