<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Partizan 2:0

Radost strelaca: Pjanović (levo) i Lalatović

Beograd, 7.marta (Tanjug) - U zaostaloj utakmici 8. kola Prve savezne fudbalske lige Crvena zvezda je pobedila gradskog rivala Partizan sa 2:0 (1:0).

Podsetimo, utakmica ova dva rivala bila je prekinuta 17. oktobra prošle godine posle samo nekoliko minuta zbog upada navijača na teren i opšte tuče. Posle pet meseci neizvesnosti i raznoraznih predloga i špekulacija, danas je na stadionu Crvene zvezde, popularnoj "Marakani", konačno, odigran novi susret.

Fudbaleri Crvene zvezde zasluženo su pobedili večitog rivala. Domaći su tokom susreta bili za nijansu bolji, ali se mora reći da su golove postigli uz dosta sreće, što je na kraju odlučilo utakmicu.


(s leva) Ćirković, Saveljić
(obojica iz Partizana) i Bošković

U timu Partizana veliko iznenađenje predstavljalo je učešće bivšeg reprezentativca Niše Saveljića, koji je juče potpisao ugovor s Partizanom, a već danas mu je trener Ljubiša Tumbaković ukazao poverenje.

Tumbaković je, i pored najave da neće više nikad kročiti na stadion Crvene zvezde zbog toga što su ga jesenas napali navijači domaćina, ipak sa klupe vodio svoj tim, koji je igrao slabo, naročito u odbrani.

Trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin postavio je moderniju taktiku od svog kolege Tumbakovića. "Crveno beli" su u zadnjoj liniji igrali s trojicom igrača, u srednjem redu su bila petorica, a u navali Drulić i Pjanović.

Tumbaković se opredelio za klasičnu igru, sa dva štopera i jednim liberom, ali se pokazalo da takva igra ne može doneti dobar rezultat, s obzirom da je zadnji red "crno belih" igrao veoma slabo. Posledica takve igre je i prvi gol koji je postigao Pjanović posle grube i katastrofalne greške centarhalfa Stanojevića.


Pjanović (levo) i Stanojević

Odigran je jedan od derbija koji će sigurno brzo pasti u zaborav. Igralo se u sporom ritmu, sa dosta simuliranja ili, bolje reći, trikova. Po tome su više prednjačili fudbaleri Partizana, kojima gotovo ništa nije polazilo za rukom.

Samo zahvaljujući kapitenu Saši Iliću, jedinoj svetloj tački u Partizanu, gostujući fudbaleri su nekako održavali ravnotežu u igri, ali su u finišu poklekli i zasluženo pretrpeli poraz.

U timu Crvene zvezde najbolji utisak ostavili su Drulić i Pjanović.

Posle današnjeg derbija, Zvezda se učvrstila na vrhu prvenstvene lestvice sa četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Partizan.

*****

Muslin zadovoljan rezultatom, ne i igrom

Beograd, 7. marta (Tanjug) - Posle pobede Crvene zvezde u derbi susretu protiv Partizana sa 2:0, trener "crveno belih" Slavoljub Muslin bio je veoma zadovoljan pobedom, ali je imao primedbe na igru svog tima.

"Ovo je bila najlošija igra Crvene zvezde od kada sam na čelu ekipe. Zadovoljan sam prvenstveno osvajanjem bodova. Imali smo problema na sredini terena, jer smo u derbi ušli nervozni. Ipak, sve je na kraju ispalo onako kako smo priželjkivali", rekao je Muslin na konferenciji za novinare.

Crvena zvezda je u 115. derbiju trijumfovala jubilarni 50. put! Partizan je bio bolji u 32 susreta, dok su 33 okršaja "večitih" rivala završena nerešenim rezultatom. Gol-razlika je 179:148 u korist "crveno-belih".

Najbolji strelac u mečevima između Crvene zvezde i Partizana je bivši igrač "crno-belih" Marko Valok (13 golova), dok su kod Crvene zvezde najefikasniji Dragan Džajić i Bora Kostić, koji su bili precizni po devet puta.

Najviše utakmica u "večitom derbiju" odigrao je nekadašnji kapiten Partizana Momčilo Vukotić, 25. Bora Kostić (23) i Dragan Džajić (21) su rekorderi u taboru "crveno-belih".

Na uobičajenom susretu s predstavnicima medija posle svakog derbija nije, međutim, bilo predstavnika Partizana. Kako su preneli domaćini, iz protivničkog tabora su naveli da će oni konferenciju za štampu održati "sa svojim novinarima, u svom sportskom centru u Zemunu".

"Zadovoljan sam rezultatom. Igrali smo nešto slabije nego na prethodnim utakmicama, ali je tome verovatno doprinela velika nervoza i odgovornost koju smo osećali uoči derbija", izjavio je kapiten Crvene zvezde Goran Bunjevčević.

Slično mišljenje kao trener Muslin i kapiten Bunjevčević imali su i dva strelca, Mihajlo Pjanović i Nenad Lalatović. Pjanović je, doduše, rekao da je publika mogla da vidi dobar fudbal na stadionu Crvene zvezde, dok je Lalatović izneo suprotnu konstataciju, rekavši da je to bila jedna slabija igra Crvene zvezde, ali "da je najvažnije da je ostvarena pobeda".

*****

Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 45.000. Vreme: lepo i prijatno. Sudija: Dejan Delević (Beograd).

Strelci: Pjanović u 10. i Lalatović u 72. minutu.

Žuti kartoni: Ilić, Gvozdenović, Lalatović, Kocić, Bošković i Vukomanović (Crvena zvezda), Trobok, Mišković, Saveljić, Ilić i Jeremić (Partizan).

Crvena zvezda: Kocić, Marković, Lalatović, Vukomanović, Lerinc, Bunjevčević, Gvozdenović (Zorić), Ilić, Drulić, Aćimović (Bošković), Pjanović (Glogovac).

Partizan: Kralj (Radaković), Ćirković, Jeremić, Mišković, Saveljić, Stanojević (Ilijev), Duljaj, Trobok, Ilić, Ivić, Delibašić (Ranković).

*****

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu