<< Nazad 

 

Topić suspendovan zbog dopinga

Ništa od puta u Lisabon: Dragutin Topić

Beograd, 6. mart - Komisija za doping Međunarodne atletske federacije (IAAF) suspendovala je najuspešnijeg jugoslovenskog skakača u vis Dragutina Topića zbog pozitivnog doping testa na mitingu održanom 22. februara u nemačkom gradu Vupertalu.

Komisija je uputila dopis Atletskom savezu Jugoslavije u kome se kaže da ne može biti prihvaćeno Topićevo objašnjenje za povećani nivo norandresterona u organizmu posle anti-doping kontrole. Zajedno sa dopisom, IAAF je poslala i laboratorijski izvštaj koji potkrepljuje tvrdnju Komisije da je jugoslovenski atletičar bio pozitivan.

To, praktično, znači, da Topić neće moći da učestvuje na Svetskom dvoranskom prvenstvu koje se od 9. do 11. marta održava u portugalskom gradu Lisabonu.

- Posle ove odluke slede dodatna saslušanja i iznošenje još nekih činjenica. Tražićemo analizu B uzorka urina i nadam se da će Topić uspeti da dokaže svoju nevinost - rekao je generalni sekretar Atletskog saveza Jugoslavije Ivica Matijević.Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu