<< Nazad



 

 

Paspalj se oporavlja od srčanog udara

Atina, GRČKA, 6. marta (Tanjug) - Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije Žarko Paspalj, koji je sinoć doživeo srčani udar, oporavlja se u bolnici u Vuli kod Atine, gde je pod stalnom kontrolom lekara.

"Radilo se o blažem srčanom udaru. Paspalj je od prijema u bolnicu na intenzivnoj nezi i nije bilo znakova pogoršanja njegovog stanja. Prema sadašnjoj situaciji, pacijent bi za tri-četiri dana mogao napustiti bolnicu i otići kući", kažu lekari u bolnici u Vuli, koja važi za jednu od najuglednijih u Grčkoj.

Paspalju je pozlilo dok je u Glifadi, gde živi, sinoć igrao fudbal sa prijateljima što, inače, često čini. Nije odmah otišao u bolnicu, nego se uputio kući. Pošto se stanje nije popravljalo, otišao je u bolnicu, gde je odmah podvrgnut odgovarajućoj medicinskoj nezi.

Vest o pogoršanju Paspaljevog zdravlja danas su objavili elektronski mediji u Grčkoj, u kojoj je jugoslovenski as više od pet godina uspešno igrao za Panatinaikos, Olimpijakos i Panionios.

Sinoć i danas u bolnicu u Vuli stigli su mnogi Paspaljevi prijatelji, treneri i bivši saigrači, među kojima su bili i Dušan Ivković i Željko Obradović, koji rade u Grčkoj.

"Prema onome što smo čuli u bolnici, nadamo se da će sa Žarkom vrlo brzo sve biti u redu. On, dosad, nije imao ozbiljnijih zdravstvenih problema", rekao je Tanjugu Željko Obradović, trener atinskog Panatinaikosa.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu