<< Nazad



 

 

115. derbi - drugi put

Beograd, 6. marta (Tanjug) - Posle mnogo natezanja, neizvesnosti i obostranog "prepucavanja" dva naša najpopularnija kluba, sutra će konačno biti odigran 115. derbi susret Crvene Zvezde i Partizana, prekinut 17. oktobra prošle godine, zbog navijačkih nereda.

Termin "praznika fudbala", kao što je poznato, utanačen je tek pošto je premijer Srbije Zoran Đinđić posredovao kod nepomirljivih rivala. Pre toga, Fudbalski savez Jugoslavije (FSJ) i Zajednica prvoligaša nisu uspeli da organizuju novu utakmicu.

Partizan je bio nezadovoljan odlukom takmičarskih organa FSJ da susret mora ponovo da se odigra, jer je smatrao da ga treba registrovati službenim rezultatom u njegovu korist ili rezultatom 0:0, koji je glasio do 7. minuta, kada su navijači-huligani uleteli na teren stadiona Crvene zvezde.

Pošto FSJ, na osnovu tumačenja pravilnika, nije "presudio" kako su očekivali "crno beli", Partizan je sve do angažovanja premijera Đinđića odbijao svaku ponudu da se odigra nova utakmica.

Crvena zvezda u sutrašnji duel ulazi s bodom prednosti u odnosu na rivala i preimućstvom domaćeg terena. Partizan je u prva dva kola prolećnog dela pretrpeo poraz od Obilića i zabeležio pobedu protiv Sartida, dok je Crvena zvezda pobedila Čukarički i igrala nereseno sa Zetom.

Treneri Slavoljub Muslin i Ljubiša Tumbaković, čini se, nemaju mnogo dilema oko sastava timova. Najveća nedoumica je hoće li kormilar "crno belih" Tumbaković predvoditi ekipu s klupe, ili će svoje mesto prepustiti nekome od pomoćnika.

Tumbaković je, naime, proteklih pet meseci bio izričit u stavu da više neće ići na stadion Crvene zvezde posle napada domaćih navijača na njega i fudbalere "crno belih" na prekinutom derbiju. Poslednjih nekoliko dana, pošto je potvrđeno da će se meč odigrati 7. marta, Tumbaković se nije oglašavao.

Trener Crvene zvezde Muslin ne može da računa jedino na desnog spoljnjeg igrača Marjana Markovića, dok prvi stručnjak Partizana Tumbaković, prema najavama iz kluba, na raspolaganju ima sve fudbalere.

Ekipe će najverovatnije nastupiti u sledećim sastavima.

Crvena Zvezda: Kocić, Vukomanović, Lerinc, Lalatović, Ilić, Bunjevčević, Glogovac, Aćimović, Bošković, Pjanović, Drulić.

Partizan: Kralj, Ćirković, Rašović, Stanojević, Gerasimovski, Trobok, Ilić, Ivić, Duljaj, Delibašić, Ilijev.

Sutrašnji susret Crvene zvezde i Partizana na našem najvećem stadionu počeće u 15.00 sati, a suđenje je povereno internacionalcu Dejanu Deleviću.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu