<< Nazad



 

 

Prekinut meč Partizan - Budućnost

Spasavaj se ko može! - Upad "navijača" u teren

Beograd, 25. februar (agencije) - Derbi-susret 17. kola Vinston Juba lige između Partizana i Budućnosti prekinut je 21 sekundu pre kraja, kod rezultata 82:74 za goste.

Do prekida je došlo u poslednjem minutu, kada su neodgovorni navijači "crno-belih" uleteli na teren, u nameri da se obračunaju sa košarkašima Budućnosti i sudijama.

Policija je reagovala sa zakašnjenjem i oštrom intervencijom izgrednici su udaljeni sa terena, ali igra nije mogla da bude nastavljena, jer su sa tribina bacani metalni novčići, upaljači, pa čak i jedna plastična boca.

Srećom, u stampedu grupice razularenih "navijača" nije bilo povređenih među igračima ili članovima stručnog štaba obe ekipe.

Mada je do isteka regularnog vremena ostalo samo 21,3 sekunde, Komisija za takmičenje Vinston Juba-lige će, verovatno, registrovati ovaj meč rezultatom u trenutku prekida (74:82).

Zbog izgreda svojih navijača KK Partizan će, kao domaćin, verovatno biti kažnjen.

*****

Beograd, 25. februar - Predsednik Partizana Predrag Danilović je na konferenciji za novinare posle utakmice, uz izvinjenje ekipi Budućnosti za incident, izjavio da je pre utakmice Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) obavestilo rukovodstvo Partizana da pripadnici policije neće više obezbeđivati utakmicu u dvorani već samo ispred hale "Pionir".

Danilović je naglasio da nijedan klub pa ni Partizan nije u stanju da bez pomoći pripadnika MUP-a obezbeđuje utakmice visokog rizika:

"Da li to znači da treba da oformimo nekakvu svoju paravojnu formaciju koja će obezbeđivati red na parketu i tribinama?", javno se zapitao Danilović.

Članovi rukovodstva Partizana, kada je već bilo jasno da do incidenta može doći, zamolili su majora policije Pantića da uvede svoje ljude u dvoranu ali, prema njihovim rečima, nisu naišli na razumevanje. Čelnici beogradskog kluba su na kraju konferencije apelovali na čelnike MUP-a da preispitaju svoju odluku oko obezbeđenja sportskih događaja.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu