<< Nazad



 

 

Derbi se igra 7. marta

Beograd, 20. februara (Tanjug) - Prekinuti derbi fudbalskog prvenstva između Crvene Zvezde i Partizana odigraće se, prema današnjem dogovoru u Vladi Republike Srbije, 7. marta, a prolećni deo fudbalskog prvenstva počeće 24. februara.

Ovo je epilog dvočasovnog razgovora iza zatvorenih vrata predstavnika Crvene Zvezde i Partizana, posle inicijative predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića da se uzburkane strasti smire.

Na osnovu današnjeg dogovora predstavnika dva kluba sa premijerom Đinđićem rečeno je da će Vlada Srbije i Ministarstvo za unutrašnje poslove obezbediti uslove da naredna utakmica dva beogradska kluba protekne bez incidenata.

Na konferenciji za štampu, koja je trajala petnaestak minuta i kojoj su prisustvovali, pored Đinđića, još predsednici Partizana Ivan Ćurković i Crvene Zvezde Dragan Džajić, kratko je rečeno o budućim aktivnostima dva kluba, ali i srpske Vlade.

"Mi smo se obavezali da pokrenemo zakonodavnu inicijativu o strožijem kažnjavanju izgrednika na stadionima. Ne možemo više dozvoliti da roditelji, čija deca odlaze na utakmice sa strahom očekuju šta će se dogoditi na stadionima. Moramo stvoriti takve uslove da se na utakmice ide sa radošću i da to predstavlja uživanje za sve koji prisustvuju velikim sportskim događajima", rekao je Đinđić.

U ime Crvene Zvezde u razgovoru sa predsednikom Đinđićem učestvovali su Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Dušan Maravić, a u ime Partizana Ivan Ćurković, Žarko Zečević i Nenad Bjeković.

"Rado smo prihvatili poziv premijera Đinđića da razgovaramo i nađemo kompromisno rešenje. Naša je želja da se tenzija, koja već mesecima vlada, smiri i da se okrenemo sportskom rešenju. Takođe, želimo da se svi posetioci fudbalskih stadiona na utakmicama osećaju bezbedni", rekao je Džajić.

Predstavnik Partizana Ćurković istakao je da je poziv Đinđića došao ne samo u pravi, već i u poslednji čas.

"Dogovoreno je da zaboravimo na protekle čarke i da 'okrenemo novi list'. Partizan je zadovoljan sa rešenjima i daće puni doprinos da se ubuduće slične stvari ne događaju", rekao je Ćurković.

Ranije vesti



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu