<< Nazad



 

 

Divac ponovo u "plavom" dresu

Divac: Prihvatiću Pešićev poziv

Beograd, 17. februara (Tanjug/Danas) - Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Vlade Divac, koji sada igra u NBA ligi, izjavio je da je spreman, ukoliko ga pozovu iz Beograda, da ponovo obuče nacionalni dres.

"Iskreno bih voleo da budem u reprezentaciji na Evropskom prvenstvu, pogotovo što sam već radio sa Stanislavom Pešićem još u svojim juniorskim danima, i mislim da je izvanredan trener. Čućemo se još, on treba da obavi razgovor sa svim reprezentativcima, ali ukoliko me bude pozvao rado ću se odazvati", izjavio je Divac begradskom listu "Danas".

Vlade Divac je "pod stare dane" doživeo najveću počast koju sanja svaki košarkaš u Americi. Nedavno je bio protagonista jubilarnog 50. "Ol- star" meča.

"Veoma sam počastvovan što sam deo ovoga, da ga nazovem 'cirkusa', pošto već 12 godina igram u NBA i uvek sam želeo da igram na 'Ol- star' utakmici. Ostvario sam san, iako na neki način kasno u karijeri."

Proslavljeni as još uvek, kako je rekao, ne razmišlja o penziji, pogotovo što ima ugovor sa "Sakramentom" do 2004. godine. Tek tada će najverovatini dići ruke od aktivnog igranja.

Govoreći o situaciji u jugoslovenskoj košarci, Divac je listu "Danas "izjavio:

"Jugoslavija je košarkaška zemlja i to svi u svetu znaju. Nikada nam nije nedostajalo talenata i nadam da će tako i dalje biti. Najveća greška naše košarke u poslednjih deset godina je zanemirivanje rada sa mladim igračima. Nadam se da će se to promeniti dolaskom Pešića na čelo reprezentacije i da će ponovo početi da se radi kao pre 10-15 godina kada smo mi igrali, što će samo po sebi doneti rezultate".

Proslavljeni igrač, čije ime će ostati upisano krupnim slovima u istoriji našeg sporta, je optimista.

"Želja mi je da ne samo Partizan (u čijoj je upravi), već i ostali klubovi, dobiju svoje mesto u Evropi koje sigurno zaslužuju. Veliki su ekonomski problemi u našim klubovima, ali verujem da će promenom zakona nove vlasti pomoći sportu da stane na svoje noge", izjavio je Divac.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu