<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 93:81

Najbolji igrač susreta: Miloš Vujanić

Beograd, 27. januara (Tanjug) - U zaostaloj utakmici 11. kola Vinston Juba-lige za košarkaše večeras je u Beogradu Partizan savladao Crvenu zvezdu sa 93:81 (14:22, 27:13, 25:22 i 27:24).

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir" pred oko 4.000 gledalaca, a sudili su Belošević i Mrdak, obojica iz Beograda.

PARTIZAN: Koton 7, Petrović 23, Gajić, Kovač, Marković, Berić 24, Varda, Glintić 3, Krstić, Bulatović 14, Milisavljević 12 i Čanak 10.

CRVENA ZVEZDA: Stefanović 8, Fišbek, Bratić, Aleksić 10, Tica 14, Cvetić, Popović 10, Šljivančanin 12, Vujanić 27 i Preković.

Iako oslabljena neigranjem svog najboljeg košarkaša Vladimira Radmanovića, Crvena zvezda je pružila snažan otpor favorizovanom Partizanu. Već u prvih 12 minuta igre, koji su pripali "crveno-belima", dominirao je mladi plejmejker Crvene zvezde Miloš Vujanić, mozda najbolji pojedinac večerašnjeg susreta.

Prvi deo igre pripao je Crvenoj zvezdi. Međutim, u nastavku 'crno-beli' kao da su se probudili, rešili taj deo igre u svoju korist sa 14 razlike i preokrenuli rezultat na 41:35.

Ostatak utakmice protekao je u pokušajima košarkaša Crvene zvezde da stignu do izjednačenja, u čemu su bili vrlo blizu, kada su smanjili vođstvo Partizana na samo dva poena (79:77). Ipak, kvalitetnija i iskusnija ekipa "crno-belih" uspela je mirno da privede utakmicu kraju.

Ono što je prethodilo ovom derbiju ni malo ne služi na čast navijačima jednog i drugog tima. Nekada su utakmice večitih rivala bili pravi sportski praznik, a sada postaju utakmice visokog rizika ne samo za navijače već i za organe javnog reda.

Uoči utakmice, naime, navijači Crvene zvezde, prema kazivanju jednog čuvara reda, polupali su autobus policije i znatno oštetili patrolna kola. Takođe, mnoga stakla na dvorani "Pionir", kao i na ledenoj dvorani, su polupana, a demoliran je i kafić u dvorani "Pionir".

*****

Povređeno 20 policajaca i tri navijača

Beograd, 28. januara (Tanjug) - U incidentu koji je sinoć, pred početak košarkaške utakmice "Crvena zvezda" - "Partizan" ispred hale "Pionir", izazvala grupa navijača "zvezdaša", povređeno je 20 policajaca i tri navijača, saopštila je Informativna služba Sekretarijata unutrašnjih poslova (SUP) u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju, grupa navijača "Crvene zvezde", nezadovoljna zbog toga što im rukovodstvo kluba nije omogućilo besplatne karte, narušavali su javni red i mir, pokušavajući nasilno da uđu u halu "Pionir", u čemu ih je sprečila policija.

Nakon toga, navijači su kamenicama, pivskim flašama i drugim čvrstim predmetima razbili više stakala na hali, oštetili 15 vozila, od kojih je 12 vlasništvo MUP-a Republike Srbije, dva Klinike "Anlave", a jedno vlasništvo građanskog lica.

Od 20 povređenih policajaca, trojica su zatražili pomoć u Urgentnom centru.

Pripadnici policije su identifikovali i priveli šest osoba koje su učestvovale u narušavanju javnog reda i mira i protiv njih podneli tri krivične prijave i tri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Intenzivno se radi na otkrivanju i pronalaženju svih učesnika u narušavanju javnog reda i mira i oštećenju tuđe imovine, navodi se u saopštenju.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu