<< Nazad



 

 

U Francusku putuje 18 igrača

Predomislio se: Zoran Đorđić

Beograd, 16. januara (Tanjug) - U ekipi koja će braniti boje reprezentacije Jugoslavije na predstojećem prvenstvu sveta za rukometaše, od 23. januara do 4. februara u Francuskoj, naći će se i golman Zoran Đorđić, saopštio je danas Rukometni savez Jugoslavije (RSJ).

Đorđić je odlučio da se priključi "plavima" posle razgovora s predsednikom RSJ Draganom Rankovićem, uz procenu stručnog štaba reprezentacije da je golman njegovih kvaliteta potreban ekipi na tom značajnom takmičenju.

Prvobitno, Đorđićevo učešće na šampionatu u Francuskoj bilo je neizvesno, zbog, kako se navodi, njegove "fizičke i psihičke isrpljenosti".

Odlučeno je da na Svetski šampionat putuju 17 igrača koji su se pripremali u Novom Sadu, plus Đorđić, tako da će selektor "plavih" Branislav Pokrajac tek u Francuskoj odrediti definitivan sastav od 16 reprezentativaca koji će braniti boje našeg nacionalnog tima na prvenstvu.

Dakle, u sastavu jugoslovenske rukometne reprezentacije na prvenstvu sveta su sledeći igrači:

Golmani: Zoran Đorđić, Arpad Šterbik, Danijel Šarić, Nenad Puljezević.

Krila: Vladan Matić, Petar Kapisoda, Nenad Maksić, Žikica Milosavljević.

Pivotmeni: Dragan Škrbić, Ratko Nikolić, Ratko Đurković.

Bekovi: Ivan Lapčević, Mladen Bojinović, Nedeljko Jovanović, Branko Kokir, Goran Đukanović, Nebojša Golić i Blažo Lisičić.

Jugoslavija će se na prvenstvu sveta takmičiti u B grupi, u Nantu, s Argentinom, Kuvajtom, Francuskom, Alžirom i Brazilom.

Plasman u dalje takmičenje izboriće četiri prvoplasirane ekipe.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu