<< Nazad



 

 

Bogdan Tanjević novi trener Budućnosti

Bogdan Tanjević, novi trener Budućnosti

Podgorica, 3. januar - Bogdan Tanjević, aktuelni selektor italijanske košarkaške reprezentacije, i zvanično je novi trener jugoslovenskog šampiona Budućnosti iz Podgorice. Tanjević je potpisao ugovor na godinu i po dana, sa mogućnošću produženja, ukoliko obe strane budu zadovoljne saradnjom. Dosadašnji trener Budućnosti Miroslav Nikolić prošle nedelje je, neočekivano, objavio prekid saradnje sa ekipom iz Podgorice.

- Bilo je ponuda i iz drugih klubova, pre svega od Estudijantesa, ali je Budućnost, ipak, veći izazov od ovog španskog prvoligaša - izjavio je Tanjević na pres konferenciji. - Želim da se posle 10. septembra, kad mi ističe ugovor sa italijanskom reprezentacijom, potpuno posvetim radu u ovom klubu. Nadam se da ću do tada stvoriti dobru osnovu za dalji rad.

Tanjević je govorio i o ciljevima svog novog kluba u nastavku sezone.

- Nadam se da ćemo u domaćem šampionatu ponoviti prošlogodišnji rezultat. Što se Evrope tiče, pokušaćemo da postignemo što više. Međutim, konkurencija u Evroligi je strahovita. Barselona može da igra čak i u NBA ligi, Olimpija i Olimpijakos takođe su odlične ekipe. Timovi u C grupi, sa kojima ćemo igrati u osmini finala, isto tako su veoma jaki...



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu